Dünya Müslüman Alimler Birliği: İslam'ı tanıtmak için yatırım yapılmalı

Dünya Müslüman Alimler Birliği: İslam'ı tanıtmak için yatırım yapılmalı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıların ardından Birleşmiş Milletleri, iş birliğine ve konuyla ilgili karar almaya çağırdı

Danimarka ve İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması ve üzerine basılması gibi İslam dünyasının duygularını tahrik edici eylemlerin ardından Dünya Müslüman Alimler Birliği, bugün, pek çok dernek ve Arap parlamenterler ile düşünürlerin katılımıyla Uluslararası İslam Mukaddesatının Korunması Forumu düzenledi.

Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneğinin (UMAD) İstanbul'daki binasında düzenlenen forumun kapanış bildirisinde, Kur'an-ı Kerim'e yönelik hakaretlerin uluslararası barışı tehdit ettiği vurgulandı ve Birleşmiş Milletleri (BM), dinlere hakareti önleyecek uluslararası bir anlaşmaya varılması için yapıcı iş birliğine ve uygun bir karar almaya çağrıldı.

Bildiride ayrıca, Müslümanların kutsal değerlerine yönelik bu hakaretlerle ilgili bir konferans düzenlenmesi ve bunların tekrarının önlenmesi için etkili araçlar içeren stratejik bir plan hazırlanması gerektiği ifade edildi.

İslam ülkelerinden, söz konusu eylemlerden doğacak tehlikeleri ortaya koymak üzere bu eylemlere izin veren Batılı ülkelerle bir araya gelmesi istendi.

İslam ülkelerinden ayrıca, İslam'ı tanıtmak için uluslararası, ekonomik ve siyasi ilişkilere yatırım yapmaları ve bunu stratejik hedef olarak belirlemeleri talep edildi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum