Dünya Kupası'nda Müslüman taraftar için özel kitapçık

Dünya Kupası'nda Müslüman taraftar için özel kitapçık

Dünya Kupası maçlarını yerinde izlemek için, Brezilya'ya gelecek Müslüman taraftarların hayatlarını kolaylaştırmak için bir kitapçık hazırlandı.

Brezilya Müslüman Toplulukları Federasyonu (FAMBRAS) tarafından hazırlanan, “Müslüman Taraftar Rehberi” adlı kitapçıkta, ülkedeki gelenekler ve yaşam koşulları hakkında bilgiler yer alıyor. Rehberde, Müslümanlara hitap eden önemli bilgilerin yanı sıra, güvenlik konusunda dikkat edilmesi gereken hususlara da işaret ediliyor.

Brezilya'nın Müslüman topluluklarla olan temasını, tarihi ve sosyolojik perspektiften ele alan kitapçıkta, ülkede bulunan cami ve derneklerin adresleri veriliyor. Namaz vakitlerine ek olarak, rehberde Müslüman ülkelere ait konsolosluk ve büyükelçiliklerin de adres ve iletişim bilgileri yer alıyor. Kitapçıkta son olarak, kupa dönemi boyunca ülkedeki camiler bünyesinde tanıtım faaliyetlerinin yürütüleceği belirtiliyor.

İngilizce ve Portekizce hazırlanan kitapçık vesilesiyle, yüzbinlerce insanın bir araya geleceği dev organizasyonda, İslam'ın doğru bir şekilde temsil edilmesi ve bu yolla turnuvaya katkı yapılması amaçlanıyor.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.