Dünya Kupasında 250 bin Kur'an-ı Kerim Meali dağıtılacak

Dünya Kupasında 250 bin Kur'an-ı Kerim Meali dağıtılacak

Kuveyt, Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupasında İspanyolca, Portekizce, İngilizce ve Fransızca dillerinde basılmış 250 bin adet Kur'an-ı Kerim meali dağıtacak

Kuveyt Evkaf Bakanlığı, Brezilya'da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası turnuvasında, 250 bin Kur'an-ı Kerim meali dağıtma kararı aldı.

Kuveyt Evkaf Bakanlığından yapılan açıklamada, Brezilya'daki dünya Kupası turnuvasında İspanyolca, Portekizce, İngilizce ve Fransızca dillerinde basılmış yaklaşık 250 bin adet Kur'an-ı Kerim mealinin dağıtılacağı belirtildi.

Brezilya'da 12 Haziran tarihinde başlayacak turnuva 13 Temmuz'a kadar devam edecek. Dünya genelinden 32 ülkenin milli takımlarının katılacağı turnuvaya, Müslüman ülkelerin milli takımları da katılacak. Turnuvaya katılacak Müslüman ülkeler; Cezayir, Kamerun, Fildişi Sahilleri, Nijerya, İran ve Bosna-Hersek.

Ayrıca, Brezilya'ya gidecek Müslüman ziyaretçiler için de Selam Brezilya adında bir rehber bastırıldı. Rehberde helal yiyecek satan restoranlar ve Brezilya'daki kültürel faaliyetler hakkında bilgiler yer alıyor.

DÜnya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.