Dünya Kupası'na giden Müslümanların helal yemek sorunu çözüldü

Dünya Kupası'na giden Müslümanların helal yemek sorunu çözüldü

14 Haziran'da başlayan 2018 Rusya Dünya Kupası tüm hızıyla sürüyor. Turnuvaya katılan 7 Müslüman ülkenin milli takımlarını desteklemek için on binlerce Müslüman da Rusya'ya akın etti.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Müslüman ülkelerin taraftarları, Ortodoks olan Rusya'da en çok 'helal yemek' konusunda zorlanıyordu. Turnuvanın ilk günleri helal yemek sunan restoran bulmak tam anlamıyla işkenceye dönmüştü. Geniş Rusya coğrafyası içinde farklı yerlerde oynanan maçlar nedeniyle Müslümanlar bu konuda bir koordinasyon da sağlayamadı.

iOS telefonlar için kullanılan popüler bir helal restoran uygulaması olan 'Crave Halal' bu sorunun farkına vardı ve 2018 Dünya Kupası için özel bir sürüm ve özellik çıkardı. Crave Halal'in yapımcıları, Rusyalı yetkililer ile ortak çalışarak, 7 Müslüman ülkenin maç yapacağı şehirlere özel 'helal restoran' bulma özelliğini kısa süre önce devreye soktu.

Suudi Arabistan, Mısır, Fas, İran, Tunus, Senegal ve Nijerya'nın katıldığı turnuvada bu takımları desteklemek için 100 binden fazla Müslümanın şu an Rusya'da olduğu biliniyor. Ayrıca Rusya'nın 2018 itibari ile 30 Milyon Müslüman nüfusu var. Crave Halal, turnuva bittikten sonra uygulamayı devrede bırakarak, 30 milyon Rusyalı Müslümanın da kullanabileceği şekilde genişletmeyi planlıyor. Fakat ilk aşamada Dünya Kupası maçlarının oynandığı bölgelerde helal menü sunan 200 restoran sisteme eklenmiş durumda.

Uygulama ayrıca helal restoranları sürekli güncellemeye devam edecek. Taraftarlar karşılaştıkları bir restoranın helal menü sunup sunmadığını da bu uygulama üzerinden bulabilecek. 

En.Abna'nın haberine göre sadece Apple telefonlarda işleyen Crave Helal yakın zamanda Android'e de gelebilir. Crave Helal uygulaması Rusya dışında ABD, Güney Kore, Kanada gibi ülkelerde 15 binden fazla helal restoranı sisteminde barındırıyor ve ülke sayısı giderek artıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum