Dünya koşullarına benzer yeni bir gezegen bulundu

Dünya koşullarına benzer yeni bir gezegen bulundu

​Yaşam bulundurabilme potansiyeline sahip olan yeni bir gezegen keşfedildi.

Uzayın sonsuz karanlığını gözleyen ve uzayda bulunan sayısız yıldızın yörüngesinde, Dünya'ya benzer koşullara sahip olan ve yaşam barındırabilme potansiyeli taşıyan gezegenleri arayan araştırmacılar, bugüne kadar Dünya'ya benzeyen birçok gezegen keşfettiler. NASA'da bulunan bilim insanları tarafından açıklanana göre 'exoplanet' olarak isimlendirilen bu gezegenlere bir yenisi daha eklendi.

Ünlü uzay teleskobu Kepler'in çektiği fotoğraflardan bulunan bu yeni exoplanet'ın ismi Kepler-62f. Mavi gezegenimizden tam 1200 ışık yılı uzaklıkta olan bir yıldızın yörüngesinde bulunan Kepler-62f, sistemindeki yıldızdan uygun ölçüde uzaklıkta. Bu durum da gezegenin ne çok soğuk, ne de çok sıcak olması anlamına geliyor. Yaşam için son derece gerekli olan bu özellik, Güneş Sistemi'nde bulunan ve çok büyük miktarlarda suya sahip olmalarına rağmen Güneş'ten çok uzakta bulunan gezegenlerde yaşam olmamasının başlıca nedeni.

Kepler-62f

Şimdiye kadar yaşam bulundurabilme potansiyeline sahip olan 42 gezegen keşfedildi. Bu gezegenlerin çok büyük bir bölümü Dünya'dan binlerce ışık yılı uzaklıkta. Umuyoruz ki yakın zamanda Dünya'ya yakın bir exoplanet keşfedebiliriz.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.