Dünya Karanlıkta kaldı

Dünya Karanlıkta kaldı

'Dünya Saati' uygulaması çerçevesinde her yer karanlıkta kaldı

New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi, kentin gözde turistik mekanlarından Empire State binası ve ünlü Times Meydanı ile önde gelen turizm merkezlerinden Las Vegas kenti, 'Dünya Saati' (Earth Hour) uygulaması için ışıklarını kapatarak, enerji tasarrufu ve iklim değişimi konusunda dünyaya çevre mesajı verdi.

2007 yılında Avustralya'nın Sidney kentinde 2 milyon kişinin ışıklarını kapatmasıyla başlayan ve bugün yaklaşık 2 milyar insanın katılımıyla dünyanın en büyük çevre hareketine dönüşen, Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfının (WWF) 157 ülkede düzenlediği "Dünya Saati' kampanyasına, New York'taki BM Genel Merkezi, Empire State binası ve Times Meydanı ile turistik eğlence merkezi Las Vegas kenti de katıldı.

BM'nin ikonik genel merkez binası saat 19.00'dan 22.00'ye kadar 3 saat süreyle ışıksız kalırken, Times Meydanı, Empire State binası ve Las Vegas kenti de saat 20.30'dan 21.30'a kadar ışıklarını kapattı.

İklim değişimi ve sürdürülebilir enerji tüketimini teşvik amacıyla gerçekleştirilen 'Dünya Saati' uygulaması çerçevesinde, New York'taki BM Genel Merkez binası dışında, Cenevre ofisi başta olmak üzere dünya genelindeki tüm BM ofisleri de bir saat süreyle ışıklarını kapatarak kampanyaya destek verdi.

Times Square ilk defa ışık kapattı

ABD'nin ve New York'un gözde turizm merkezlerinden biri olan Times Meydanı'nda bir çok bina, bu yıl ilk defa gönüllü ışıklarını kapatma kararı alırken, meydanda yer alan çok sayıdaki bilbordların yarısı ışıksız kaldı.

Genel Sekreter Ban'ın iklim değişimi çağrısı

"Dünya Saati"nin iklim değişimi eylemi ihtiyacına dikkati çekmeyi amaçladığını belirten BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, geçen hafta Grönland'a ziyaret gerçekleştirmişti.

Zirveyle ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Ban, Grönland'taki Fjord Buzdağları'nın ve orada bulunan buzulların hızla erdiğini ve 'Küresel ısınmanın etkileri, eriyen buzullar, aşırı hava koşulları ve denizlerin yükselmesi, Grönland halkının hayatını ciddi şekilde tehdit ettiğini" belirterek dünya liderlerinden zirveye gelme konusunda siyasi irade göstermelerini istedi.

Genel Sekreter Ban'ın liderlik yapacağı İklim Değişimi Zirvesi BM'nin 69. Genel Kurul çalışmalarının yapılacağı eylül ayında New York'taki BM Genel Merkezi'nde yapılacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.