Dünya hafızlarından Kur’an ziyafeti

Dünya hafızlarından Kur’an ziyafeti

Adana Müftülüğü'nce Ramazan ayı dolayısı ile Sabancı Merkez Camii'nde 'Dünya Hafızlarından Kur’an-ı Kerim Ziyafeti' programı düzenlendi.Sabancı Merkez Cami'nde gerçekleşen Kur’an ziyafetine büyük ilgi gösterildi.

Adana Müftülüğü'nce Ramazan ayı dolayısı ile Sabancı Merkez Camii'nde 'Dünya Hafızlarından Kur’an-ı Kerim Ziyafeti' programı düzenlendi.

Sabancı Merkez Cami'nde gerçekleşen Kur’an ziyafetine büyük ilgi gösterildi. İftarını açan yüzlerce Adanalı Kur’an ziyafetinde buluştu.

Program Bağcılar İstoç Cami İmam-Hatibi Mustafa Kızılcaoğlu’nun Kur’an okumasıyla başladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi İmam Hatibi Mehmet Bilir ve İstanbul Eminönü Yeni Cami İmam-Hatibi Ferruh Muştuer ile teravih namazına kadar devam etti.

Teravih namazı Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Üyesi olan Fatih Okumuş tarafından kıldırıldı. Daha sonra 4. Uluslararası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nda 1. olan Endonezyalı Zeynel Abidin’in Kur’an tilavetiyle devam etti.

Düzenlenen programda konuşan Adana İl Müftüsü Arif Gökce, şunları kaydetti: “Bugün Adanamız farklı bir ziyafet sofrasına sahne oldu. Rahmet, mağfiret, bereket, Kur’an ayı Ramazanı şerifte Diyanet İşleri Başkanlığımız Türkiye’nin ve dünyanın seçkin hafızlarını Adanamıza misafir olarak gönderdiler. Adana ve ilçelerinden gelen misafirlerimize, cemaatimize bu seçkin hafızlarımız bir Kur’an ziyafeti sundular. İnşallah bu okunan Kur’anlar ‘Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman’ diye Diyanet İşleri Başkanlığımızın bir teması vardı. Bu sene inşallah yaralı gönüllere merhem olmasına, birliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum ve Sayın Diyanet İşleri Başkanımıza, Mushafları inceleme ve Kıraat Kurulu Başkanımız ve kurul üyelerine, bizlere bu güzel Kur’an ziyafeti veren hafız hocalarımıza ve siz değerli cemaatimize katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum."

 

Beyaz Gündem

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.