Dünya genelindeki afetlerde geçen yıl 22 bin kişi öldü

Dünya genelindeki afetlerde geçen yıl 22 bin kişi öldü

Birleşmiş Milletler, geçen yıl dünya genelinde meydana gelen 315 doğal afet nedeniyle 22 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 95 milyon kişinin bu afetlerden etkilendiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM), geçen yıl dünya genelinde meydana gelen 315 doğal afet nedeniyle 22 bin kişinin hayatını kaybettiğini, 95 milyon kişinin bu afetlerden etkilendiğini bildirdi. 
 
BM  Afet Risk Azaltma Ofisi'nden (UNISDR) yapılan yazılı açıklamada,dünya genelinde kayıt altına alınmış afetlerin neden olduğu doğrudan ekonomik kayıpların son dört yılda peş peşe her yıl için 100 milyar doların üstünde gerçekleştiği belirtildi.
 
Açıklamada, afetlerden kaynaklanan ekonomik zararın 2010'da 138 milyar dolar, 2011'de 371 milyar dolar, 2012'de 138 milyar dolar ve 2013'te 116 milyar dolar olduğu kaydedildi. 
 
UNISDR tarafından verilen bilgiye göre, geçen yıl 22 bin kişinin ölümüne yol açan tayfun, deprem ve sellerin meydana geldiği Filipinler, Hindistan, Çin, Pakistan ve Japonya'da 13 bin 700 kişinin hayatını kaybetti.
 
Afetlerden etkilenen 95 milyon kişinin 84 milyonun Çin, Filipinler, Hindistan, Vietnam, Tayland, Pakistan, Bangladeş ve Kamboçya'dan yaşadığı belirtildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.