Dünya genelinde bir yılda 430 milyon insan öldürüldü

Dünya genelinde bir yılda 430 milyon insan öldürüldü

BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünyada 430 milyondan fazla insanın 2012 yılı içinde öldürüldüğü bildirildi.

Dünya genelinde bir yılda 430 milyon insan öldürüldü

UNODC'nin Küresel Cinayet Araştırması'na göre, dünyada cinayetlerin yarısı Afrika ve Amerika kıtasında gerçekleştiriliyor.

Küresel ortalama cinayet oranının, 100 bin kişide 6.2 olduğu belirtilen rapora göre, Afrika'nın güneyinde 30 kişinin ve Orta Amerika'da da 26 kişinin cinayet kurbanı olduğu kaydedeliyor.

Raporda, cinayetleri işleyenlerin büyük bir çoğunluğunun erkek olduğu belirtilirken, cinyatlerin yüzde 15'inin aile içi şiddetten kaynaklandığı kaydediliyor.

UNODC'nin Siyasi Analiz ve Halkla İlişkiler Bölümü Direktörü Jean-Luc Lemahieu konuyla ilgili açıklamasında, 'Bütün verileri bir kenara bırakarak, kalkınma ve güvenlik konusunda şiddete karşı daha yakın işbirliğini gündeme almak gerekiyor' dedi.

100 kasten adam öldürmede 43 mahkumiyet olduğu ve bu oranın bölgelere göre büyük eşitsizlikler gösterdiği belirtilen raporda, Avrupa'da her 100 cinayetten 81'inin, Asya'da 48'inin ve Amerika kıtasında ise sadece 24'ünün hüküm giydiği kaydediliyor.

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.