'Dünya Gazzeli gençlerin asla teslim olmayacağını bilmeli'

'Dünya Gazzeli gençlerin asla teslim olmayacağını bilmeli'

Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı Gazze Direktörü Sow, Filistinli gençler arasındaki işsizlik sorununa çözüm bulunması gerektiğini belirterek, "Dünya Gazzeli gençlerin asla teslim olmayacağını bilmeli." dedi.

Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı Gazze Direktörü Mamadou Sow, Kızılhaç binası önünde düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki görev süresinin dolduğunu ifade ederek, Gazze'nin geniş imkanlara sahip olduğunu ancak kısıtlamaların Filistinlilerin günlük hayatını çok fazla etkilediğini söyledi. 

Gazze'nin ihtiyaçlarının sadece insani yardımlarla karşılanamayacağına dikkati çeken Sow, "Gazzelilere, hayatın inşası için fırsat verilmeli ve onurlu bir gelecek için bölge sakinlerinin umutları canlandırılmalı. Çevre yönetimler tarafından uygulanan kısıtlamalar, bölgede hayatın ve yıkılan altyapının yeniden inşasını engelliyor." dedi.

Sow, bölgedeki insani ihtiyaçların, teşkilatın tek başına karşılayabileceğinden çok daha fazla olduğunu dile getirerek, "Gazze'de uygulanan kısıtlamalar, istikrarın sağlanmasını engelliyor. Bu durum, bölgedeki tüm kesimleri sıkıntıda bırakıyor." diye konuştu.

Konuşmasında uluslararası topluma seslenen Sow, Gazze'de 2 milyon insanın bu küçük bölgede yaşaması ve böylesi bir insani durumda bırakılmasının utanç kaynağı olduğunu söyledi.

Gazze'deki kısıtlamaların son bulması için çevre ülkelerle görüşmeler devam ediyor

Filistinli gençler arasındaki işsizlik sorununa da çözüm bulunması gerektiğini kaydeden Sow, "Dünya Gazzeli gençlerin asla teslim olmayacağını bilmeli." ifadesini kullandı.

Sow ayrıca, Kızılhaç'ın Gazze'deki kısıtlamaların son bulması için çevre ülkeler ve ilgili kurumların yetkilileriyle görüşmelere devam ettiğini vurguladı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.