Dünya Gazze için ayakta

Dünya Gazze için ayakta

Dünyanın birçok ülkesinde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları kınayan protesto gösterileri devam ediyor.

TAHRAN - İranlı doktorlar, Gazze’deki hastaneler ve yaralıları hedef alan İsrail’i kınadı.
 
Birleşmiş Milletler’in (BM) Tahran ofisi önünde toplanan doktorların, BM Genel Sekreteri Ban Ki Mum’a yazdıkları mektupta, hastaneler, tedavi merkezleri, doktorlar ve çalışanlarının savaş halinde uluslararası konvansiyonlar gereğince dokunulmaz oldukları hatırlatıldı ve İsrail’in yasa dışı saldırılarının kınanması çağrısı yapıldı.
 
Yaklaşık bin 200 doktorun imzası bulunan mektupta, “Bizler İranlı doktorlar olarak tüm insanlık değerleri ve insan haklarına aykırı olan bu vahşi saldırıları kınıyoruz” ifadesi yer aldı.
 
Mektubun okunmasının ardından İsrail karşıtı sloganlar atan doktorlar, Ban Ki Mun’dan “gelecekte buna benzer saldırılara şahit olmamak adına gaspçı İsrail’in yargılanmasını ve cezalandırılmasını” istedi.
 
Almanya
 
Almanya'nın Frankfurt kentinde aralarında Yahudilerin de olduğu binlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etti.
 
Römer Meydanı'nda Almanya Hessen Eyaleti İslam Cemaati (IRH) ve Hessen Filistin Teşkilatı önderliğinde ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen protesto gösterisine yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
 
Türkler, Almanlar ve Yahudiler'in de aralarında bulunduğu göstericiler, "Savaşa hayır, barışa evet", "Filistin'e özgürlük" şeklinde slogan attı. Göstericiler ayrıca, İsrail'in saldırılarını kınayan dövizler ile Türk ve Filistin bayrakları taşıdı.
 
Burada yapılan konuşmalarda İsrail'in, Gazze'ye okul, hastane, çocuk, kadın gözetmeksizin acımasızca saldırdığı vurgulanarak, saldırıların durması için otoritelerin acilen harekete geçmesi gerektiği kaydedildi. 
 
Ortadoks Yunan Klisesi Papazı Athenagoras Zilliaskopulos ve "Adil Bir Barış İçin Yahudi Sesi Derneği"ni temsilen Abraham Melzer de İsrail’in yaptığı katliamı kınayan bir konuşma yaptı.
 
"Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu duruşunu tebrik ediyorum"
 
Konuşmaların ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Hessen İslam Cemaati Başkanı Ramazan Kuruyüz, gösteriyi İsrail'in saldırılarını kınamak ve müslümanların korkmadan sesini duyurabildiğini göstermek için düzenlediklerini söyledi. 
 
Almanya’da son zamanlarda Yahudi düşmanlığı tartışmalarına dikkati çeken Kuruyüz, Almanya Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve siyasi partilerin İsrail’in saldırılarını görmezden geldiğini vurguladı.
 
Almanya’da müslümanların İsrail’in saldırılarıyla ilgili bazı taşkınca hareketlerinin Almanya gündemine kasten taşındığını ifade eden Kuruyüz, şunları söyledi:
 
 "Almanya, Yahudi düşmanlığı gibi aslında gerçekte var olmayan sanal bir tartışmayı yapıyor. Ancak Filistin’de insanlar öldürülüyor. Binlerce Filistinli katlediliyor. İnsanlık dramı yaşanıyor. Ancak bütün dünya buna sessiz. Bir kaç ülkenin dışında. Bu ülkelerin başında da Türkiye Cumhuriyeti var. Bugün Almanya’da yaşadıklarımızı bir kez daha gözden geçirdiğimde Türkiye Cumhuriyeti’nin bu onurlu duruşunu da bir kez daha tebrik ediyorum."
 
Protesto gösterileri, müslümanlar için yapılan duanın ve IRH Dinler ve Kültürlerarası Sorumlusu Mahmud Ay tarafından okunan Fatiha süresinin ardından sona erdi. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.