Dünya dört kanun üzerine oturuyor

Dünya dört kanun üzerine oturuyor

Gültekim, müthiş bir zekâ ve incelikle yaratılan kâinatta her şeyin bir denge ile hareket ettiğini söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Üsküdar Üniversitesi ve NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi’nin birlikte düzenlediği Multidisipliner Bilimsel Eğitim Toplantıları sürüyor. Her hafta farklı konuların ele alınıp tartışıldığı toplantıların gündeminde bu hafta “Bilim ve Kâinattaki İlahi Denge” konusu vardı.

Üsküdar Üniversitesi akademisyen, yüksek lisans ve lisans öğrencilerinin yanı sıra NPİstanbul Nöropsikiyatri hastanesinin uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantı bu hafta Nermin Tarhan Konferans Salonunda yapıldı.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Gültekin’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıya ilgi yoğundu.

Dünyayı, yaratılışı matematiksel kodlar üzerinden değerlendiren Gültekin, kâinatta muazzam bir dengenin olduğunu bilimin de bu disiplinle hareket ettiğini söyledi. Müthiş bir zekâ ve incelikle yaratılan kâinatta her şeyin bir denge ile hareket ettiğini vurgulayan Gültekin, Tabiatın hiçbir zaman zar atmayacağını kaydetti.

Dünyanın; sıfırıncı, birinci, ikinci ve üçüncü olmak üzere 4 kanun üzerine oturduğunu ifade eden Gültekin, bir şeyin görünmüyor olmasının o şeyin yok olduğu anlamına gelmediğini de söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum