Dünya devi Türkiye'de fabrikasını kapatıyor

Dünya devi Türkiye'de fabrikasını kapatıyor

Bosch Ev Aletleri, Türkiye’deki bir tesisini kapatıyor.

Bosch Ev Aletleri, Türkiye’deki bir tesisini kapatma kararı aldı. Bosch, 2 yıl önce üretime başlattığı Çerkezköy yerleşkesinde bulunan Küçük Ev Aletleri fabrikasını kapatıyor.

The Lira'dan Ceren Dilekçi'nin haberine göre, Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau markalarıyla Türkiye’nin ve dünyanın en büyük  beyaz eşya üreticileri arasında yer alan BSH Ev Aletleri, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde bulunan BSH Küçük Ev Aletleri Fabrikası’nı kapatacağını duyurdu.

SADECE 2 YIL DAYANDI

2013 yılında açılışı yapılan BSH’nin yeni küçük ev aletleri fabrikasının inşaatı ve üretime geçmesi için 20 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirildi. Metal ve plastik dilimleyici, blender ve elektrikli süpürge üretimi yapmak üzere 2013’ün Ocak ayı itibarıyla faaliyete açılan fabrikada ilk olarak 100 kişiye istihdam yaratılacaı açıklanmış, bunun 2016’ya kadar 400’e çıkarılması hedeflenmişti. 14 bin metrekarelik bir alana kurulu olan fabrikanın ilk yıl  500.000 ünitenin üzerinde üretim gerçekleştirmesi, tam üretim kapasitesi ile bu rakamın 2 – 3 milyon birime çıkacağı ifade edilmişti.

Şirketten SPK'ya gönderilen metinde yer alan bilgide, “Şirketimizin Çerkezköy yerleşkesinde bulunan Küçük Ev Aletleri fabrikasının, stratejik fabrika rezerv alanı ihtiyacı nedeniyle kapatılması kararı alınmıştır. Buradan doğan yeni kapasite, hedef pazarlardaki artan talebi karşılamak amacıyla büyük ev aletleri üretimi için değerlendirilecektir'' denildi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.