Dünya Çanakkale'yi sanal ortamda keşfedecek

Dünya Çanakkale'yi sanal ortamda keşfedecek

Kültür ve Turizm Bakanlığının, ''Gelibolu 360 Derece'' projesiyle yarımadadaki tüm alan, 24 Nisan'da, 2,5 milyar internet kullanıcısının online erişimine sunulacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gelibolu'nun dünyanın her yerinden tek tıkla ziyaret edilebilmesini sağlayacak bir projeyi hayata geçirecek. 

Edinilen bilgiye göre, "Gelibolu 360 Derece" adı verilen proje için Google'ın Street View teknolojisinden yararlanıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in "Gelibolu 360 Derece" projesine ilişkin değerlendirmelerine yer verildi. 

Bakan Çelik, projeyle Gelibolu’ya ayak basmadan da zihinsel ve duygusal olarak aynı doygunluğa erişilmesinin sağlanacağını belirtti. Çelik, Çanakkale Savaşları'nın 100’üncü yıl dönümünde tarihine yakışır bir anma töreni için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ve yönlendirmeleriyle bir çalışma başlattıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu yıl farklı kimliklerimiz ile yeniden bu topraklarda buluşacağız ama bu kez aynı cepheden, dünyaya barış mesajı vereceğiz. Yıl dönümü etkinlikleri için yapılan çalışmaların kapsamı geniş ve detaylı tutuldu. Öyle ki artık evrensel bir dil olan, zaman ve mekan sınırı tanımayan sanal dünyayı da devreye soktuk. Hepinizin bildiği gibi Google, 'Street View' teknolojilerinden yararlanarak 'Özel Koleksiyon' hazırlıyor ve ülkelerin doğal-tarihi güzelliklerini, kutsal-anıtsal mekanlarını 360 derece panoramik bir görüntü aracılığıyla ve 3D kalitesinde online dünyaya taşıyor."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.