'Dünya basını 15 Temmuz'u görmezden geldi'

'Dünya basını 15 Temmuz'u görmezden geldi'

Dünya Gazeteciler Federasyonu Başkanı Demir, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Avrupa ve dünya basını gerekli ilgiyi göstermedi." dedi.

Dünya Gazeteciler Federasyonu Başkanı Demir, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Gazetelerde gerekli yeri bulması gerekiyordu. Bu yönüyle Avrupa ve dünya basını gerekli ilgiyi göstermedi." dedi.

Şehit Ömer Halisdemir anısına düzenlenen Türk Dünyası 1. Belgesel Film Festivali'nin Niğde etkinlikleri için kente gelen Dünya Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir açıklama yaptı.

FETÖ'nün hain saldırısının Türkiye'de olduğu gibi Türk dünyasında da büyük yankı uyandırdığını söyleyen Demir, "15 Temmuz akşamı olay duyulduktan sonra Türk dünyasının farklı yörelerindeki üyelerimiz kaygı içerisinde 'Türkiye'de ne oluyor, olay nedir?' şeklinde telefonlar açmaya başladı. Bilindiği gibi, Türkiye'nin öksürmesi, Türk dünyasının hasta olmasına vesile oluyor. Türk dünyasının Türkiye'ye ilgisi böyle." diye konuştu.

Türk dünyası medyasının, 15 Temmuz'daki hain girişimi nefretle ve şiddetle kınadığının altını çizen Demir, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki Batı ve dünyanın çeşitli yerlerinde egemen güçlerin hakim olduğu basın, bunu görmezden geldi. Hatta çoğu zaman teşvik eder manasında kullandı. Bu olay, tabii ki Türk ve dünya demokrasisi açısından bir utanç vesilesi. Burada mevcut iktidara, seçilmiş reise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve halkın iradesine fiili bir saldırı var. Bu saldırının gazetelerde gerekli yeri bulması gerekiyordu. Bu yönüyle Avrupa ve dünya basını gerekli ilgiyi göstermedi. Ben rahatlıkla şunu söyleyebilirim, Türk dünyasının basını 15 Temmuz hain saldırısıyla ilgili gerekli tepkiyi o zaman da gösterdi şimdi de gösteriyor. Türk dünyası basını, Cumhurbaşkanımızın, Türkiye Cumhuriyetinin yanında yer almıştır hala da yanında yer almaya devam ediyor."

Dünya Gazeteciler Federasyonunun kurulma amacının, Türk dünyası gazetecilerini tek çatı altında toplamak olduğunu belirten Demir, Türk Dünyası Gazeteciler Şurası'nın ikincisini gerçekleştirdiklerini, üçüncü ve dördüncü şurayı da yapacaklarını söyledi.

Demir, "Bu şuraların ardından 5. olarak Ankara'da Türk Dünyası Gazeteciler Kurultayı'nı yapmak istiyoruz. Türk dünyası coğrafyasındaki en yakınından en ücra köşesindekine kadar tüm gazetecileri bir araya getireceğiz." dedi. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.