'Dünya barışı için en büyük tehdit İran'dır'

'Dünya barışı için en büyük tehdit İran'dır'

İsrail Başbakan Netanyahu, dünya barışı için en büyük tehdidin İran olduğunu savunarak, "İran'ın artan saldırganlığı DAEŞ'ten çok daha tehlikeli" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, siyonizmin kurucusu Theodor Herzl'in mezarının bulunduğu Batı Kudüs’teki Herzl dağında düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada, İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) daimi üyeleri ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin ile Almanya'dan oluşan "5+1 grubu"yla yürütülen nükleer müzakereleri eleştirdi.

İran'ın, dünyadaki büyük güçlerden imtiyaz üstüne imtiyaz aldığını öne süren Netanyahu, şöyle konuştu:

"İran'ın elde ettiği bu imtiyaz anlaşmaları, nükleer silahlar elde etmesinin ve bunları geliştirmekte olduğu füzelerle kullanabilmesinin yolunu açıyor. İran, terörizmi yaymaya devam ediyor ve 30'dan fazla ülkede ağ kurdu. Uluslararası toplumun kararlarını sürekli ihlal eden bir ülkeye (İran) nasıl güvenilebilir? Nasıl olur da dallanıp budaklanan terör makinasının tekerleklerini yağlamayacağı koşulu öne sürülmeden İran'a yüzlerce milyar dolar verilebilir? Dünya barışı için en büyük tehdit İran'dır. İran'ın artan saldırganlığı DAEŞ'ten çok daha tehlikelidir ve bu saldırganlığın nihai hedefi dünyayı ele geçirmektir.",

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.