Dünya alimlerine Bediüzzaman'ın duasıyla seslendi

Dünya alimlerine Bediüzzaman'ın duasıyla seslendi

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "100 yıl önce 35 yaşındaki bir alim..." dedi ve...

İbrahim Mert'in haberi:
 
RİSALEHABER-ÖZEL
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Dolmabahçe Sarayında düzenlenen "Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi" toplantısı, 32 ülkeden 100’ü aşkın alimin katılımıyla başladı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in de bulunduğu toplantıda açış konuşması yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, sözlerini Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Hutbe-i Şamiye'deki duası ile sonlandırdı.
 
Alem-i İslam'ın gözünün alimler üzerinde olduğunu belirten Görmez, "Ümmet-i Muhammed'in kulağı bizdedir. Mazlumların, biçarelerin eli yakamızdadır. Şehitlerin kanı sarık ve cübbelerimizde iken, zulme sessiz kalırsak, şiddete, teröre 'dur' diyemezsek, kardeş katline 'dur' diyemezsek, bu en büyük vebal olarak defter-i a'malimize işlenecektir. Herkesi şimdiden oluşacak sağduyu çağrısına içtenlikle davet ediyor; bu dünyada yapıp ettiklerimizden dolayı hesap gününde bizlere mahcubiyet yaşatmaması için bizleri mesuliyetine müdrik olarak salih amel işleyenlerden eylemesi için Allah'a dua ve niyaz ediyorum" dedi.
 
Başkan Görmez, sözlerini Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Hutbe-i Şamiye'deki duasını Arapça ve Türkçe okuyarak şöyle konuştu:
 
"Sözlerimi 100 yıl önce İslam coğrafyasında benzer acıların yaşandığı bir dönemde, Şam Ümeyye Camii'nde bu toprakların yetiştirdiği hem de 35 yaşında bir alimin orada yüzlerce alimin  huzurunda, binlerce mü'minin huzurunda okuduğu ve tarihe Hutbe-i Şamiye olarak geçen hutbenin son duası ile bitirmek istiyorum:
 
"Yaşasın sıdk ve doğruluk. Yok olsun yeis ve umutsuzluk. Mü'min yürekler arasında muhabbet daim olsun. Şura yeniden ayağa kalksın, kuvvet bulsun. Her türlü kınama, levm ve nefret hevasına tabi olanlara olsun. Selam, barış ve esenlik, hidayete tabi olanların üzerine olsun. Amin."
 
alimler1.jpg
 
alimler2.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum