Dünya acıya sessiz

Dünya acıya sessiz

Afganistan'da yaşanan heyelana dünya kayıtsız kaldı. Felaket nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 700'ü aşarken yetkililer geride kalanların bölgeyi terketmesini istiyor.

YAPILAN YARDIMLAR YETERSİZ KALDI

Afganistan'ın kuzeydoğusunda meydana gelen toprak kayması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 700'ün üzerine çıktı. Dünya ise yaşanan felakete kayıtsız kaldı. Bölgede sağ kalan felaketzedelerin psikolojik destek yanında en çok yiyeceğe ihtiyaçları olduğu ve yardımların yetersiz kaldığı belirtiliyor. Türkiye'nin bölgeye yaptığı yardımlar ise devam ediyor.

HALKA 'BÖLGEYİ TERKEDİN' ÇAĞRISI

Bölgede yaşayan bir afetzede durumları hakkında, 'Ailemin 6 üyesi toprak altında kaldı. Biz kendi yaptığımız çadırda yaşıyoruz' dedi. Toprak altından çıkmayan yakınlarını halk kendisi aramaya başladı. Öte yandan köyde yeni bir heyelanın meydana gelebileceği belirtiliyor. Yetkililer ise geride kalanların oluşan riskten dolayı bölgeyi terketmelerini istedi.

BM Çevre Programı raporuna göre 1998 yılından beri 6.7 milyondan fazla Afgan vatandaş doğal felaketler ve aşırı iklim olayları nedeniyle mağdur oldu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.