Dua ile zayıflama olur mu olmaz mı tartışması

Dua ile zayıflama olur mu olmaz mı tartışması

Müftü ile yazar Esma okuyarak zayıflanabilir mi tartışmasına girdi

Esmaü’ş Şifa isimli 414 sayfalık dini içerikli şifa kitabı Antalya Müftüsü Osman Artan’la kitabın Antalyalı yazarı Dr. Arif Aslan’ı karşı karşıyla getirdi. Müftü Artan, kitabın içeriğindeki “Esma okuyarak zayıflanabilir” şeklindeki bilgileri reddedip, “Dua ile zayıflama olmaz” deyince kitabın yazarı Aslan, “O müftü denedi mi benim söylediğimi? 40 gün denesin bakalım. Kendisinin göbeği de Allah bilir ne kadardır” diye çıkıştı. 

‘KENDİLERİNİ ZEHİRLİYORLAR’

Kendisinin de İlahiyat Fakültesi mezunu olduğunu, ilmi araştırmalar sonucunda kitabını yazdığını anlatan Antalyalı yazarı Dr. Arif  Aslan, “Esmaları deneyenler iştahları kesiliyor. Esma çekmeye başlayınca bunu anlarsınız. İnsanlar kendisini öldürebilen zehirli hapları bile yutmaktan çekinmiyorlar. Biz ise Esma teklif etmişiz bunun nesi kötü” diye konuştu.

‘MÜFTÜ HER ŞEY DEĞİLDİR’ 

“4 lahmacun yesen de doyarsın, 1 lahmacun yesen de doyarsın” diyen Aslan, şöyle konuştu: “Yemenin fazlası hamallıktır. Samet ismine sığınırsan abura cubura ihtiyacın olmaz. Ama herkes her işten anlayamaz. Bizimkilerin de hepsi ilahiyatçı ama bu işi hiç denedi mi? Peşinen reddetmek bizde adet olmuş. Kimse kimseyi beğenmiyor. Bunu denesin o arkadaşım (Osman Artan) bakalım neler olacak. Müftü her şey demek değil ki. Müftü var namaz kıldırmasını bilmiyor. Fatiha’da 20 yanlışını bulurum ben onun istersem.”

‘GÖBEĞİ NE KADARDIR ALLAH BİLİR’

Zayıflamak isteyenlere önce diyetisyeni tavsiye ettiğini belirten Aslan, şöyle devam etti: “Biz zaten önce diyetisyeni tavsiye ediyoruz. Yardımcı olarak bunu veriyoruz. Niye bunu yadırgıyorlar anlamadım. Amerika’da bu 3 üniversitede denenmiş şeyler bunlar. Dua ile tedavi konusunda 100 hastanın 64’ünde başarılı olmuşlar. O müftü denedi mi benim söylediğimi? 40 gün denesin bakalım. Kendisinin göbeği de Allah bilir ne kadardır.”

MÜFTÜ ARTAN: BÖYLE ŞEY OLMAZ

Piyasada denetime girmeden yayımlanan birçok kitap olduğuna vurgu yapan Müftü Artan, “Bizim amacımız polemik yaratmak değil, halkımıza doğruyu göstermek. Dinimizde şu duayı şu kadar okursan zayıflarsın diye bir şey yok. Ama bazı kitaplarda sayı verilip ‘Şu duayı okursanız ev, şu duayı okursanız araba sahibi olursunuz’ deniyor bunlar doğru değil. Sen abur cubur ye sonra da dua okuyup zayıfla. Böyle şey olmaz” diye konuştu. 

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum