DSİ Şube Müdürü Arslan: Çorum'un 50 Günlük Suyu Kaldı

DSİ Şube Müdürü Arslan: Çorum'un 50 Günlük Suyu Kaldı

DSİ 54.Şube Müdürü İlker Arslan Çorum'un 50-55 günlük içme suyu kaldığını söyledi. Çorum Valisi Ahmet Kara'nın aylık rutin bilgilendirme toplantısına katılan Arslan, hiç yağmur yağmazsa kentin yaklaşık 50 günlük içme suyunun kaldığını söyledi.

 Her ay Çorum Valisi Ahmet Kara tarafından düzenlenen bilgilendir toplantısı bu ay Oğuzlar ilçesinde gerçekleştirildi.

Toplantıda söz alan DSİ 54. Şube Müdürü Arslan, su israfına değindi. İlker Arslan, tasarruf çağrılarına rağmen tüketimin gözle görünür bir artış yaşandığına dikkat çekti.

Arslan şunları söyledi: ''Biz DSİ olarak tabi ki bir B planımız var, belediye ile sürekli istişare halindeyiz, kuyularımızla ilgili tedbirlerimiz var ama su üretilebilen bir şey değil, eğer yeterli su alamazsak şuanda barajlarımız da bizim 50-55 günlük suyumuz var. Eğer hiç yağış düşmez ise, ancak Mart, Nisan ayları yoğun barajların su aldığı dönemler. ''dedi.

TASARRUF UYARISI YAPTI
Tedbir olarak Koçhisar Barajı'ndan Çorum'a içme suyu isale hattından hızlandırılması yönünde çalışmaları olduğunu belirten Arslan, ''Yeni hayat develasyonları fesh edilmişti. Sayın bölge müdürümüz konuyu genel müdürümüze iletti bakan beye de ulaşılacak eğer uygun görürlerse davetiye usulüyle de olsa en hızlı şekilde bu inşaat ihalesi gerçekleştirilecek. Ancak, alabileceğiniz her türlü tedbir tasarrufun yanında bence önemsiz kalıyor en büyük tedbir, tasarruf. Yani eğer biz tasarruf yaparsak bir sende 2-3 tane gölet kapasitesi kadar suyu kazanma şansımız var. Özellikle araç yıkama konusunda inanılmaz derece de bir tüketim söz konusu, görüyoruz çeşme başlarında araçlar yıkanıyor. Evlerimizde özellikle hanımefendilerin yapacağı tasarruflarla inanıyoruz ki ciddi anlam da bir tedbir alınacak. '' ifadelerini kullandı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.