Dört Müslüman ülke Dünya Müslüman Alimler Birliği'ni terör listesine aldı

Dört Müslüman ülke Dünya Müslüman Alimler Birliği'ni terör listesine aldı

Türkiye "Vahim bir yanlış" olarak değerlendirdi

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin "terör örgütü" ilan edilmesini Türkiye "Vahim bir yanlış" olarak değerlendirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Dünya Müslümanlar Alimler Birliğinin terör örgütü ilan edilmesine ilişkin, "İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olarak, Müslümanlar arasındaki dayanışma ihtiyacının arttığı bir dönemde atılan bu adımı, sadece İslam karşıtı çevrelere hizmet edecek vahim bir yanlış olarak değerlendiriyoruz." ifadesini kullandı.

"DERİN BİR TEESSÜRLE KARŞILADIK"

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır tarafından yayınlanan ortak bildiriyle Dünya Müslüman Alimler Birliğinin, mesnetsiz suçlamalarla "terör örgütü" ilan edilmesinin derin bir teessürle karşılandığı bildirildi.

Açıklama şöyle:

İİT Zirve Dönem Başkanı olarak, Müslümanlar arasındaki dayanışma ihtiyacının arttığı bir dönemde atılan bu adımı, sadece İslam karşıtı çevrelere hizmet edecek vahim bir yanlış olarak değerlendiriyoruz. Hiçbir terör olayına bulaşmamış, alimleri çatısı altında toplayan söz konusu kuruluşun terör örgütü olarak ilan edilmesini, medeniyetimizin ilim-irfan geleneğine aykırı bir tutum olarak görüyoruz.

"BU TASARRUFTAN BİR AN ÖNCE VAZGEÇİLMELİ"

Açıklamada, yanlış bir değerlendirmeden kaynaklandığı ümit edilen bu tasarruftan bir an önce vazgeçilerek, Dünya Müslüman Alimler Birliğine ve bu çatı altında bir araya gelen alimlere hak ettikleri saygının gösterilmesi temennisinde bulunuldu.

4 ÜLKENİN ORTAK BİLDİRİSİYLE TERÖR LİSTESİNE ALINMIŞTI

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Şeyh Yusuf el-Karadavi'nin başkanlık ettiği Dünya Müslüman Alimler Birliği ve Katar merkezli Dünya İslam Konseyi ile 11 kişinin "terör listesine" alındığı duyurulmuştu. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum