Dört gözle Gazzeli yaralıları bekliyorlar

Dört gözle Gazzeli yaralıları bekliyorlar

Gazeli Dr. Usame Rakip "Türkiye'nin sergilediği durumu hiç kimseden görmedik".

Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ve sinir cerrahı olarak görev yapan Gazzeli doktor Usame Rakip, Gazze'de İsrail'in saldırılarında yaralanan Filistinlilerin Türkiye'de tedavi edilmesiyle ilgili, "Türkiye ve Afyonkarahisar'daki Filistinli doktorlar olarak elimizden geldiği kadarıyla yardım edeceğiz. Filistinli olmayan doktorlar da aynı çabayı gösteriyorlar. Buradaki Türk doktor arkadaşlarımızla onları dört gözle bekliyoruz" dedi.
 
Rakip yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Temmuz'da başlattığı saldırılarında şu an itibariyle bin 939 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, şöyle konuştu:
 
"Bu saldırılarda şehit olanlardan 450'si çocuk, 250'si kadın ve 80'i yaşlı. Yaralıların sayısı ise 9 bin 886 ve bunların 2 bin 900'ü çocuk, bin 900'ü kadın, 380'i de yaşlı. Yaralananlar, durumu hafif olanlar değil. 500'ünün hayati tehlikesi sürüyor. Kimisinin ya kolu ya da bacağı kopmuş durumda. Beyin ölümü gerçekleşenler var, bunlar da yaralı olarak geçiyor. Bunların her birisi şehit adayı. O yaralıların içinden 11 kişi dün şehit düştü."
 
"TÜRKİYE'NİN SERGİLEDİĞİ DURUMU HİÇ KİMSEDEN GÖRMEDİK"
 
Gazze'de yaşananlar karşısında dünyanın sessiz kaldığını vurgulayan Rakip, yardım etmek isteyen çok az ülke bulunduğunu, bunların arasında Türkiye ve Katar'ın sayılabileceğini ifade etti.
 
Türkiye'nin, yaralıları transfer çabasını takdir ettiklerini dile getiren Rakip, şunları söyledi:
 
"Gazzeliler, Filistinliler olarak bu duruma önemle ve güzel bir olay olarak bakıyoruz. Son olarak Ankara'ya 4 yaralı gelmişti. Sağlık Bakanımız, Dışişleri Bakanımız yaralıların gelişini takip etti. Allah, yardım edenlerden razı olsun. Daha çok gelenler olacak. Gazze'ye giden ekiple, Türk ekiple görüşmelerim oldu. Bildiğime göre gelen yaralılar, Türkiye'nin farklı illerine dağıtılacak. Ankara ve İstanbul'un ardından Afyonkarahisar'a da yaralılar getirilecek. Türkiye Cumhuriyeti'nden Allah razı olsun. Türkiye'nin sergilediği durumu hiç kimseden görmedik. Ne Müslüman ülkelerinden ne de Arap ülkelerinden."
 
Gazze'de yaşamını yitirenlere kayıp değil, "şehit" dediklerini kaydeden Rakip, "Onlar Allah'ın mertebesinde çok büyük yerlere ulaşmış oldular. Kazanan onlar oldu" diye konuştu.
 
Yakınlarından da şehit ve yaralıların olduğunu anlatan Rakip, Türkiye'ye getirilenler arasında yeğeninin de bulunduğunu aktardı.
 
"HERKES YARDIMCI OLMAK İSTİYOR"
 
Bütün yaralıların Türkiye'ye getirilmesi için uğraştıklarını söyleyen Rakip, "Türkiye ve Afyonkarahisar'daki Filistinli doktorlar olarak elimizden geldiği kadarı ile yardım edeceğiz. Yapmak zorundayız, bu bizim kutsal görevimiz. Filistinli olmayan doktorlar da aynı çabayı gösteriyorlar" dedi.
 
Yaralıların gelmesini dört gözle beklediğini ifade eden Rakip, şöyle devam etti:
 
"Gazzeli olan herkes benim ağabeyim, ablam, kardeşim, bacımdır. Biz burada ne yaparsak yapalım yine az kalır. Buradaki Türk doktor arkadaşlarımızla onları dört gözle bekliyoruz. Bizim de bir katkımız olsun düşüncesindeler. Herkes yardımcı olmak istiyor. Sivil toplum örgütleri, İHH İnsani Yardım Vakfı olsun, Yeryüzü Doktorları olsun, TİKA ve UMKE gibi kuruluşlar, bu konuda ellerinden geleni yapıyorlar. Allah, yardım eden herkesten razı olsun."
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.