Dört Afrika ülkesinden sigaraya savaş

Dört Afrika ülkesinden sigaraya savaş

Afrika'da Fildişi Sahili, Burkina Faso, Benin ve Senegal, sigaraya savaş açtı. Fildişi Sahili Sağlık Bakanlığı'ndan Ömer Kulibali, "İdrissa" kampanyasının Fransızca konuşan Afrika ülkelerinde bir ilk olduğunu açıkladı.

Kampanyanın amacının sigaranın cebe ve sağlığa verdiği zararlar konusunda toplumu bilinçlendirmek olduğunu belirten Kulibali, özellikle ortaokul öğrencileri ve liseli gençlerin hedeflendiğini ifade etti.
 
Adını, erken yaşta sigaraya başlayan ve kansere yakalanıp yaşamını yitiren İdrissa Daillo adlı bir Gine Bissaulu terziden alan kampanya, "başlangıç noktası" Fildişi Sahili'nden Burkina Faso, Senegal ve Benin'de devam edecek.
 
Kampanyayı başlatan Fildişi Sahili Sağlık Bakanlığı, Akciğer Hastalıklarını Önleme Kuruluşu, Amerikan Kanser Derneği ile Tüberküloz ve Akciğer Hastalıklarına Karşı Uluslararası Birlik tarafından teknik ve finansal yardım aldı.
 
Sigarayı bırakmak isteyenler için ücretsiz aranabilecek bir numara tahsis edilirken, 4 ülkede bir ay boyunca kamu spotu yayınlanacak.
 
İdrissa Daillo ağız kanserine yakalanmış ve çalışamaz hale gelmişti. Ölmeden önce Daillo, sigara içenleri bilinçlendirmek üzere bir spot kaydetmişti.
 
Dünya Sağlık Örgütü, Fildişi Sahili'nde sigara nedeniyle 30'dan fazla kronik hastalığa rastlandığını ve buna bağlı sağlık maliyetlerini karşılamak üzere devletin 55 milyon dolara yakın harcama yaptığını açıklamıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.