Dönüşmeyene 4 tercih hakkı

Dönüşmeyene 4 tercih hakkı

MEB, AYM kararı sonrası dershanelerle ilgili yönetmelik ve düzenlemelerini hazırladı.

 Dönüşmeyen dershanelerin eğitim kurumu tanımı dışında kaldıkları için okul, etüt merkezi, kurs, özel rehabilitasyon merkezlerinden birine dönüşmesi istenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Anayasa Mahkemesi'nin dershanelerle ilgili yasayı iptal etmesi üzerine dönüşmeyen dershaneler için yeni bir yol haritası belirledi. AYM kararından sonra dershane tanımının iptal edildiği için, dönüşmeyen dershaneler tanımlanmış eğitim kurumları olan 'okul, etüt merkezi, kurs, özel rehabilitasyon merkezi'lerinden birine dönüşecek.

KURS SAYISI ARTIRILACAK

Temel liselerle yola devam edilecek. Dershanelere, özel okula dönüşüme başvurması için süre tanınacak. Başvuran kurulmarın şartlarının kabul edilmesi halinde dönüşecek, şartları uygun bulunmayanların kapısına kilit vuracak. Bakanlık, okul ve kurs mevzuatında da düzenlemeler yaptı. Şuan devam eden sanatsal ve yabancı dil kurslarına matematik, kimya, fizik, biyoloji, Türkçe gibi kurslar eklenecek.

KAYIT ALAMAYACAKLAR

Yeni düzenlemeye göre eğitim hizmeti veren tüm işletmelerin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ruhsatı ve izni olması gerektiği için mevcut dershanelerin yeniden hizmet vermeye başlaması mümkün olmayacak. Çocuklarını dershaneye kayıt yaptıran velilerin verdikleri ücretleri geri alamama riski bulunuyor.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.