Dondurma alarmı

Dondurma alarmı

Yaz aylarının olmazsa olmazı dondurma kırmızı alarm veriyor.

Aybike Eroğlu'nun haberi:

Merdivenaltı firmalar tarafından üretilerek vatandaşın beğenisine sunulan dondurmalar sağlığı tehdit ederken, piyasa koşullarında usulsüzlüklerin yapıldığı belirlendi.
 
Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte raflarda yerini alan dondurma kırmızı alarm veriyor. Merdivenaltı firmalar tarafından üretilen dondurmanın, vatandaşın sağlığını tehdit ettiğini belirten TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kuru, geleneksel dondurmanın özelliğini yitirdiğini söyledi. Piyasa koşullarında yapılan usulsüzlüklere de değinen Kuru, 'Süt ve süt ürünlerinden elde edilen dondurmanın besleyicidir. Dondurma yapımında toz şeker yerine şeker şurubu gibi maddeler kullanılıyor' dedi. Kuru, 'Bazı ürünlerde hiç süt kullanılmıyor. Çikolata oranı kokolin oranına göre çok düşük olmasına rağmen ürünler çikolatalı olarak adlandırılıyor' diye konuştu.

GÖRÜNTÜ VE BAŞKA ETİKET BAŞKA

Türk Gıda Kodeksi Dondurma Tebliği ve yine Türk Gıda Kodeksi Yenilebilir Buzlar Tebliği'nde belirtilen kriterlere göre dondurmanın üretildiğini belirten Kuru, 'Piyasada yer alan ve dondurma olarak bilinen birçok ürünün aslında sütlü buz ürünü olmasıdır. Piyasada dondurma adı altında satışı yapılan ürünler, tebliğdeki bazı açıklar nedeniyle ürün ambalajları üzerinde neredeyse okunamayacak kadar küçük karakterlerle yazılan 'yenilebilir buzlu yiyecek' sınıfı altında satılan ürünlerden oluşuyor' diye konuştu. Kuru, dondurmaların üretim ve satış noktalarının teknik ve hijyenik açıdan sıkıntılı olduğunu belirtti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.