Donald Trump Müslümanların sınavıdır

Donald Trump Müslümanların sınavıdır

Amerika'daki imam New York Times'a yazdı

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Orange County İslam Enstitüsünde bir imam, New York Times'a yazdığı bir yazıda, Amerika Birleşik Devletleri'nin Müslüman karşıtı başkanı Donald Trump'ın seçilme sürecinde ABD'li Müslümanların yaşadığı korkulara ve sonrasında gelişen sürece değindi. ,

İmam, Donald Trump'ın seçildiği günden sonra kendi cemaatinde büyük bir endişe gözlemlemiş. Pek çok Müslüman, "Ne diyorsun? Amerika'dan ayrılma vakti geldi mi?" gibi korku dolu sorular sormaya başlamış.

Trump da bizler için sınavın parçası

Orange Country imamı ise Trump'ın seçilmesinden sonraki ilk Cuma namazı esnasında cemaatini rahatlatmak için vaazında şu sözlere yer vermiş:

"Biz Müslümanlar bu hayatın Allah tarafından bir sınav olduğuna inanıyoruz. ABD'nin yeni başkanı Trump da bizler için bu sınavın parçası olacak. Allah bize bu sınavı vererek mücadele edip, bu zorluklar içinde dinimizi mi yaşayacağımızı, yoksa şikayet edip isyan mı edeceğimizi görmek istiyor. Trump'ın seçilmesinin ardından iki bin Müslüman önünde durdum ve onlara Müslümanların iyi insanlar olması gerektiğini ve bu süreçte dinimize veya bize hakaret edenlere kulaklarımızı tıkayıp, doğru olanı yapmamız gerektiğini onlara hatırlattım."

Eşine bağıran bir adam eğer Müslüman değilse

İmam, Trump özelinden yola çıkarak, ABD'de Müslümanların günlük hayatta yaşadığı zorluklardan bahsetti. Amerika'da günlük hayat içinde örneğin bir restoranda eşine bağıran bir adam eğer Müslüman değilse pek çok kişi onun 'kötü bir gün yaşadığını' düşüneceğini söyleyen İmam, eğer kişi bir Müslümansa aynı kişilerin İslamiyet'in kadını aşağılayan, Müslümanların kötülük saçan insanlar olduğunu düşüneceğini belirtiyor.

İmam, pek çok kişinin aksine ABD'de yaşamanın zorluklarının bir dezavantaj değil, avantaj olduğunu düşünüyor. Buradaki zor şartlar Müslümanları daha çok geliştiriyor ve daha iyi karakterler olmaya zorluyor.

Çoğu Müslüman olmayan binlerce kişi vardı

New York Times'ta çıkan yazıya göre tüm bu olumsuz tabloya rağmen, Trump muhalefetinin Müslüman sempatisine dönüşmeye başladığı da açık. İmam, bu konudaki örneği şöyle veriyor;

"Başkan Trump, Ocak ayının sonunda "Müslüman yasağı"nın ilk versiyonunu yayınladı. Bir Müslüman sivil haklar örgütü tarafından organize edilen bir protesto gösterisine katılmak için Los Angeles Uluslararası Havaalanına gittim. Belki birkaç yüz kişi orada bulmayı umuyorduk; Bunun yerine, çoğu Müslüman olmayan binlerce kişi vardı; Müslümanlar burada kalmaya geldiğini gösteren işaretler taşıyordu. Bu tür bir desteğe bakmak bana bir güven hissi verdi ve burada Güney Kaliforniya'da iyi olacağım konusunda bana güvence verdi."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.