Domuz etiyle tehdit edilen Müslüman davayı kazandı

Domuz etiyle tehdit edilen Müslüman davayı kazandı

Danimarka'da mahkeme, Müslüman bir öğrenciyi domuz yemeye zorlayan okula 16 bin TL tazminat cezasına mahkum etti.

Danimarka Yüksek Mahkemesi, Müslüman bir öğrenciyi domuz yemeye zorlayan okulu tazminat cezasına çarptırdı. Söz konusu okul Müslüman öğrenciye 40 bin kron (16 bin TL) tazminat ödeyecek.

TADINA BAKMAMASI HALİNDE OKULDAN ATILACAĞI SÖYLENDİ

Danimarka'da Holstebro Eğitim Merkezi 2010 yılında Müslüman bir öğrenciyi domuz yemeye zorladı. Libya kökenli olan ve aşçılık eğitimi alan öğrenci, domuzun tadına bakmaması halinde okuldan atılacağı bildirildi. 24 yaşında olduğu öğrenilen Müslüman öğrenci domuz yemeyi reddetti ve okulu bıraktı. Daha sonra ise Danimarka Eşitlik Kurulu'na başvurarak okulun kendisine ayrımcılık yaptığı şikayetinde bulundu.

OKUL, 40 BİN KRON (16 BİN TL) TAZMİNAT ÖDEYECEK

Danimarka Eşitlik Kurulu şikayeti değerlendirdikten sonra söz konusu okulu 75 bin kron (30 bin TL) tazminat cezasına çarptırdı. Ancak okul söz konusu kararı temyize götürdü. Yüksek Mahkeme temyiz davasıyla ilgili kararını dün açıkladı. Okula, Müslüman öğrenciyi domuz yemeye zorladığı için 40 bin kron tazminat cezası verildi.

TÜRK KÖKENLİ BİR ÖĞRENCİNİN DE BAŞINA GELMİŞTİ

Danimarka'da daha önce de bir aşçılık okulu Türkiye kökenli İkram Korkmaz'ı domuz yemeye zorlamış, Korkmaz bunu reddedince de olay büyümüştü. Daha sonra Eğitim Bakanlığı devreye girmiş ve okul yönetimi geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.