Domates üreticisini sevindirdi

Domates üreticisini sevindirdi

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi ovalarında yetiştirilen son turfanda domatesler, fiyatıyla üreticinin yüzünü güldürdü. İlk hasat döneminde 40-50 kuruş arasında alıcı bulan domatesler son turfandada 60-80 kuruş arasında fiyatıyla üreticiyi sevindirdi.

Bayramiç İlçesi ve köylerinde toplam 10 bin 145 dekar alanda domates yetiştirirken, üreticiler, hasat sezonuna moralleri bozuk girdi. Büyük umutlarla diktikleri domateslerin ilk hasat döneminde fiyatının düşük olması 1200 üreticiye zor günler yaşattı.
 
Tarlalardan toplanan domatesler kilosu 40-50 kuruş arasında alıcı buldu. Üreticiler, bu fiyatların geçen yılki fiyatlar olduğunu belirtip, maliyeti karşılamadığını söyleyip, tepki gösterdi. Ancak, çaresiz, büyük emeklerle yetiştirdikleri domatesleri maliyet fiyatına vermek zorunda aldı.
 
Tarlalarda başlayan son turfanda hasadı ise morali bozuk olan üreticiyi bir nebze de olsa rahatlattı. Son turfanda domatesler tarlada kilosu 60-80 kuruştan alıcı buldu. Türkmenli Köyü'nde domates üreten Engin Çetin, son günlerde köylünün domates fiyatları nedeniyle yüzünün güldüğünü söyledi. Çetin, "Sivri domates olarak bilinen salçalık domates 60 kuruş, sofralık domates ise 80 kuruştan alıcı buluyor. Bu nedenle çiftçinin yüzü şuanda gülüyor" dedi. Bu arada bölgede 'Kapya' cinsi kırmızı biber de yetiştirildiğini söyleyen Çetin, biberin kilo fiyatının da toptan 1 lira 20 kuruştan alıcı bulduğunu ve üretici için bu fiyatların sevindirici olduğunu söyledi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.