'Dolar'daki dalgalanma geçici'

'Dolar'daki dalgalanma geçici'

Uluslararası ekonomi uzmanı Prof. Dr. Bayraktutan, olası enflasyon senaryoları,Türk lirasının dolar karşısında dalgalanma olduğunu, ancak bu durumun geçici olduğunu söyledi.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İktisat Bölümü Başkanı ve uluslararası ekonomi uzmanı Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan, döviz kurundaki hareketliliğe ilişkin, "Hem petrol hem de olası enflasyon senaryoları, Türk lirasının (TL) dolar karşısında önlenemez bir değer yitirmesi için uygun koşullar içermiyor. Yani bir dalgalanma seyri var. Bu, geçici bir durumdur" dedi. 

Bayraktutan,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artıracağı yönünde kuvvetlenen beklentilerin doları, hem avroya hem de dolar endeksiyle ifade edilen başlıca para birimleri karşısında daha değerli hale getirdiğini söyledi.

Doların TL karşısında değerlenmesinin "önlenemez bir yükseliş" diye yorumlanamayacağını, çünkü temel makroekonomik yapıda çok ciddi bir bozulma olmadığını dile getiren Bayraktutan, "Petrol kaynaklı cari işlemler üzerindeki baskı nispeten daha hafif. Geçen yıllarda Türkiye'de daha yüksek cari açık vardı. Hem petrol hem de olası enflasyon senaryoları, Türk lirasının dolar karşısında önlenemez bir değer yitirmesi için uygun koşullar içermiyor. Yani bir dalgalanma seyri var. Bu, geçici bir durumdur. Ciddi hatalar yapılmazsa Türk ekonomisi dolar/TL kuru için daha fazla yükselmeye yol açacak unsurlar içermiyor" diye konuştu.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.