Dolar iki haftanın en düşüğünde

Dolar iki haftanın en düşüğünde

Dışarda Yunanistan'ın Avrupalı yetkililerle anlaşacağı, içerde ise koalisyona yönelik artan umutlar nedeniyle dolar, TL karşısında değer kaybetti.

 Dolar, bugün TL karşısında 2,66 seviyesinin altını gördü. Bu son iki haftanın en düşük seviyelerine denk geliyor.,

Cuma aynı saatte 2.8198/2.8212 seviyesinde olan sepet bazında TL, bu sabah 2.8116/2.8141, 2.9760/2.9773 seviyesindeki euro/TL ise 2.9631/2.9648 seviyesinde.
Yunanistan'ın hafta sonunda kreditörlerle bir anlaşmaya varacağı beklentisi global olarak piyasalarda iyimser bir havaya neden olurken, dolar/TL de Cuma günü iki haftanın en düşük seviyeleri olan 2.66'nın altına gerilemişti.

YUNANİSTAN VE KOALİSYON İZLENECEK

Piyasalar Yunanistan borç krizine yönelik gelişmeler ve koalisyon görüşmelerini izleyecek.

Hafta sonunda yapılan görüşmelerin sonucunda Yunanistan konusunda halen belirsizliğin devam etmesiyle piyasalar temkinli seyrederken, yurtiçinde bugün başlayacak olan koalisyon görüşmeleri izlenecek.

Euro bölgesi liderleri gece geç saatlere kadar iflasın eşiğine gelmiş olan Yunanistan'ı görüşürken, ülkeyi euro bölgesinde tutmak için finansal yardıma dair görüşmeler başlamadan önce Yunanistan'ın bu hafta reformları mecliste kabul ederek yeniden güven inşa etmesi gerektiğini belirtti.

Eurogroup maliye bakanları tarafından liderlere gönderilen bir karar taslağında vergi ve emeklilik reformlarının da olduğu altı

önemli önlemin Çarşamba gecesi itibariyle Yunan meclisinden geçirilmesi ve paketin tamamının görüşmeler başlamadan önce meclis tarafından kabul edilmesi gerektiği belirtiliyor.

ING Bank Özel Bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, tüm bu gelişmelere karşın yatırımcıların beklemede kalmasının euronun direnç göstermesine neden olduğunu söyleyerek, "Euro/dolar paritesi bir süredir 1.10-1.12 bandındaki hareketini sürdürürken, bu hafta Yunanistan ile ilgili gelişmelerin yanı sıra Perşembe günkü ECB toplantısının ardından Başkan Draghi'nin basın toplantısında yapacağı yorumlar da euro üzerinde etkili olabilir" dedi.

yenisafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.