Dokuz milyonluk nüfusun dört milyonu Bakü'de yaşıyor

Dokuz milyonluk nüfusun dört milyonu Bakü'de yaşıyor

Alt yapısı 1,5 milyona uygun olan Bakü'de nüfus 4 milyona dayanınca büyük sorunlar ortaya çıkıyor

Azerbaycan’da küçük şehirlerden büyük şehirlere özellikle başkent Bakü’ye göç etmesi sonucu Bakü’de son yıllarda büyük bir nüfus artışı yaşanıyor.
 
Azerbaycan Gelişim Araştırmaları Merkezi başkanı Neriman Ağayev Mali kaynak ve gelirlerin önemli bir kısmının Bakü’de toplandığına dikkat çekerek bunun için ilçelerde ikamet eden halkın başkente taşındığını söyledi.
 
Ağayev, “Sabahları insanların toplu olarak çalışma bölgelerine gitmesini gözlemleyebilirsiniz. Bölgelerde işsizlik sorununun çözülmemesi durumunda bu sorun artarak devam edecek” ifadelerini kullandı..
 
Bakü’de nüfusun 4 milyona ulaştığı belirtiliyor. Bu durum alt yapı sorununu da gündeme taşıyor. Bakü planlaması 1-1.5 milyonluk nüfusa uygun şekilde yapıldığı için her alanda sorun yaşanabiliyor. Azerbaycan'ın toplam nüfusu ise 9 milyon...
Bunun yanı sıra bölgesel gelişimin önemsenmemesi, tarım sektörünün desteklenmemesi, eğitimin göz ardı edilmesi, yolsuzluk ve rüşvetin ayrıca bölge valililerinin suiistimallerini sınırsız ölçüde arttırması sorunun çözülmeyeceği şeklinde yorumlanıyor.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.