Doktorlardan memnuniyet oranı yüzde 45

Doktorlardan memnuniyet oranı yüzde 45

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ''Milletimizin hekimlerden, doktorlardan memnuniyeti yüzde 39'lardan yüzde 45'lere çıktı'' dedi.

Müezzinoğlu, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de 10 yıl önce çok daha zor şartlarda bir sağlık düzeni olduğunu söyledi.

Kendisinin de yıllar önce asistanlık ve yardımcı asistanlık yaptığını, o dönemde neler olup bittiğini çok iyi bildiğini anlatan Müezzinoğlu, ''Hele geçmiş dönemde hemşirelerimizin iş ararken, kendi mesleklerinde olmasa bile hastane ve sağlık kuruluşlarında hostes olarak çalışmaya razı oldukları zamanları çok iyi biliyorum'' dedi.

Müezzinoğlu, Türkiye'de doktor ve sağlık personeli olmanın, çok önemli ve gurur kaynağı olarak gösterildiği bir dönemi yaşadıklarını vurguladı.

''Doktorlar ve sağlık çalışanları perişan' gibi söylentiler var. Bunlara itiraz ediyorum'' diyen Müezzinoğlu, ''Bir defa, bizim hekim arkadaşlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın emek ve fedakarlık isteyen bir meslekleri var. Bu fedakarlıklar, emek ve zorluklardandır ki, hekimlik mesleği bu toplumun gözüne hep en üst noktada. Hekim deyince, doktor, hemşire ve sağlık çalışanı deyince, millet duruyor ve saygı gösteriyor. Bir kere biz doktorlar, mesleğimizi bizi bu ülkeye hekim olarak yetiştiren millete borçluyuz. Bizler, bu milletin okullarında okuduk, yetiştik ve bu milletin hocaları bizleri yetiştirdi'' ifadelerini kullandı.

 "Vatandaşlar doktorlardan memnun"

Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı olarak ülkede çok köklü çalışmalara ve projelere imza attıklarını, bundan dolayı da milletin takdirini kazandıklarını belirtti.

Her gün daha iyiyi, daha güzeli ve doğruyu bulmak için aralıksız çalıştıklarını ifade eden Müezzinoğlu, ''Birlikte daha iyiyi başaracağız. Bu milletle beraber biz varız. Milletimizin hekimlerden, doktorlardan memnuniyeti yüzde 39'lardan yüzde 45'lere çıktı. Bu ne demektir? 'Ey hekim, ey hemşire, ey ebe, ey sağlık çalışanı kardeşim, ben senden memnunum, senden Allah razı olsun' demektir. Bizler, bu duaları parayla alamayız'' dedi.

Müezzinoğlu, belediyelerin, bireylerin sağlıklı gelişmesinde ve sosyal çevresinde neler olması gerektiği konusunda projeler üretmesi gerektiğini, her şeyi Sağlık Bakanlığı'ndan beklemenin yanlış olduğunu vurguladı.

Belediyelerin sağlıklı suyu, sağlıklı havayı ve sağlıklı çevreyi düşünmek zorunda olduğunu anlatan Müezzinoğlu, ''Belediye 24 saat orada. Bireyin sağlıklı gelişmesinde ve sosyal çevresinde neler olması gerektiğini bilerek projeler gerçekleştirecek. Çocukların, gençlerin birlikte mutlaka sağlıklı olarak yaşamaya devam etmesi için bir şeyler yapılması lazım. Bu insanların, sigara, alkol ve uyuşturucu maddelerden korunup uzak durması için bir şeyler yapılması lazım. Yani, 'önce hasta olsun sonra biz bakarız' diyen bir anlayış, doğru bir anlayış değil'' şeklinde konuştu.

Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ile AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan da katıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.