Doktor sözü dinleyen engellilere 5 yıldızlı hediye

Doktor sözü dinleyen engellilere 5 yıldızlı hediye

Ordu'da hizmet veren engelli bakım ve rehabilitasyon merkezinin yöneticileri, doktorların önerilerini dinleyen ve sağlıklarına dikkat eden engellileri, 5 yıldızlı otelde tatille ödüllendiriyor.

Rehabilitasyon merkezine gelenler için farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan projeyle, doktor tavsiyelerini yerine getirerek buna göre yaşamlarına yön veren engellilere tatil imkanı sunuluyor.

Uygulama kapsamında ilk olarak bedensel engelli Lütfi ve Fikri Çapkın kardeşlere, uyarıları dikkate aldıkları için Rize'deki bir termal otelde 4 gün doğayla iç içe tatil yapma ödülü verildi.

Engelli bakım merkezi müdürü Serpil Kızaklı Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'daki bakım merkezinde 73 engelliye hizmet verdiklerini söyledi.

Engelliler için farkındalık oluşturmak amacıyla sosyal proje ürettiklerini ifade eden Kaya, bu kapsamda merkezdeki doktorların tavsiyelerine uyarak sağlıklarına dikkat edenleri tatille ödüllendirerek, diğer engellileri özendirmek istediklerini anlattı.

Merkezlerinde kalan Lütfi ve Fikri Çapkın kardeşlerin doktorların uyarılarını dikkati alarak sigarayı bıraktıklarını belirten Kaya, bu davranışlarından dolayı Çapkın kardeşleri Rize'deki 5 yıldızlı termal otelde tatile gönderdiklerini kaydetti.

Tatile gelen Çapkın kardeşlerin de hayatlarında ilk kez tatil yapma imkanı bulduğunu dile getiren Kaya, "Onların gözlerinin içinin güldüğünü gördük. Bakım merkezinde de mutlular ama tatile geldiklerinde farklı bir enerji ve bakış açıları oldu. Artık kendilerini diğer bireylerden farklı hissetmiyorlar. Onların bu enerjileri bizi de mutlu etti" dedi.

Kaya, diğer engellileri de katarak sosyal projeyi devam ettirmek istediklerini anlatarak, "Engelli bireylerimizi sosyal hayattan koparmayıp onların da diğer bireyler gibi yaşamlarını yaşanabilir kılmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. İsteğimiz, tüm engellilerimizi, engellerini ortadan kaldırıp hayatın içine sokabilmek. Bu sosyal projemizi de geleneksel hale getirip tüm üyelerimizi tatile göndermek istiyoruz" diye konuştu.

İlk kez tatile geldik

Lütfi Çapkın (51) da daha önce hiç tatil yapmadığını belirterek, "Gezdik, dolaştık. Çok mutluyum. Hayatımda böyle güzel bir doğada gezmedim. Kendimi bakamadığım için bakım merkezine gelmek zorunda kaldım. 3,5 yıldır bakım merkezinde hizmet alıyorum" dedi.

Ağabey Fikri Çapkın (54) da merkezin bu hizmetinin kendilerini mutlu ettiğini anlattı.

Doktorların uyarılarını dikkate aldıklarını vurgulayan Çapkın, "Sigaranın zararlarından bahsederek bırakmamız gerektiğini söylediler. Biz de bıraktık ve tatili kazandık. İlk defa tatile geldiğim için sevinçliyim. Burada eğlendik ve termal havuza girdik" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.