Doğuyu ısıtacak 80 bin soba yola çıktı

Doğuyu ısıtacak 80 bin soba yola çıktı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, yıl boyunca üretilen yaklaşık 80 bin soba, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illere dağıtılmak üzere nakledilmeye başladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bölgenin önde gelen soba üretim merkezlerinden Sarıkamış'ta, beş imalathane bulunuyor.

Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan imalathanelerde çalışan 40 işçinin yıl boyunca ürettiği sobalar, havaların soğumaya başlamasıyla satışa sunulmak üzere Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Bingöl ve Muş başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kentlere gönderiliyor.

Kamyonlara yüklenerek sevk edilmeye başlanan yaklaşık 80 bin soba, odun, kömür ve tezek yakılabilen 12 çeşidiyle, 50 ila 250 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

- "Büyük emekle hazırlanıyor

İmalathane sahiplerinden Özgür Aykul, AA muhabirine, büyük emek verilerek üretilen sac sobaların, kaliteli ve ağır kış şartlarına uygun biçimde hazırlandığını söyledi.

Kaliteli işçilikle üretilen sobaların, Doğu Anadolu Bölgesi'ni ısıtacağını belirten Aykul, şunları kaydetti:

"Biz soba imalatçıları, bir yıl boyunca soba üretiyoruz. Her yıl sonbahara kadar yapılan ve depolarda muhafaza edilen sobaları, satışa sunulmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki il ve ilçelere sevk ediyoruz. Sobalar, genelde kırsal bölgede yaşayan, odun, kömür ve tezekle evlerini ısıtanlara satılıyor. Soba imalatı konusunda sanatkarların en iyisi, Sarıkamış'ta yetişiyor. Bu nedenle vatandaşlarımız, kaliteli ve her bütçeye uygun bu sobaları tercih ediyor."

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.