Doğu'nun ilk AFAD'ı Bitlis'e kuruldu

Doğu'nun ilk AFAD'ı Bitlis'e kuruldu

Bitlis Valiliğince olası afetlerde ilgili birimlerin koordineli çalışmasını sağlamak amacıyla "Afet Koordinasyon Merkezi" oluşturuldu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bünyesinde kurulan bölgenin ilk Afet Koordinasyon Merkezi, düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Vali Veysel Yurdakul, törende yaptığı konuşmada, olası doğal afetlere her an hazırlıklı olmak ve koordineli çalışmak için merkezi açtıklarını söyledi.

Merkezdeki 62 MOBESE sistemiyle tüm kentteki terör dahil yangın, sel, trafik suçları ve karla mücadele gibi faaliyetleri yakından takip edebileceklerini ifade eden Yurdakul, kentin afetler konusunda acı deneyimlere sahip olduğunu kaydetti.

Yurdakul, kentteki tüm birimlerin afet sırasında ve sonrasında vatandaşa sunacağı hizmetlerin verimli ve sürdürülebilir olması açısından merkezin önemli bir çalışma olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bana göre geç kalınmış bir çalışmadır. Merkezimiz gerek altyapı gerekse dijital ortamıyla İstanbul'da gördüğüm merkezlerle aynı fonksiyonlara sahip. Sistemimizin içinde afet durumlarında, sırasında ve sonrasında 62 kamera ile gözleme yapılıyor. Merkezde alo AFAD 122 hattı, 110, 154, 155 ve 156 gibi acil hatlara gelen ihbarlara çözüm üretilecek. Merkez, vatandaşımızın hem hayatını kolaylaştırılması hem de maruz kaldığımız bir afetin daha etkin yönetilmesi için çalışma yapacak."

AFAD Müdürü Maşallah Bayav ise sadece bazı büyük şehirlerde bulunan merkezin bölgede ilk kez Bitlis'te kurulduğunu söyledi.

Merkezin bazı eksikleri bulunduğunu ve bu eksiklerin en kısa sürede giderileceğini anlatan Bayav, "Olası bir afet durumunda müdahalede herhangi bir sıkıntının olmaması için çalışma yürüteceğiz. Ayrıca AFAD ekiplerimizle artık 3G bağlantısı kurup merkezden yönlendirebileceğiz" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.