Doğuma askeri helikopterle götürülen kadın

Doğuma askeri helikopterle götürülen kadın

Hakkari'de terör örgütü mensupları tarafından yolun kapatılması nedeniyle askeri helikopterle hastaneye ulaştırılan hamile kadın, yaşadıklarını anlattı

Hakkari-Çukurca karayolunun terör örgütü PKK mensupları tarafından kapatılması nedeniyle hastaneye Mehmetçik sayesinde ulaştırılan hamile kadının tedavisi sürüyor.

Son günlerde güvenlik güçlerini hedef alan saldırıların yanı sıra yol kesme ve araç yakma eylemleriyle de bölge halkına zarar veren terör örgütü, özellikle aciliyeti bulunan hastaların büyük sıkıntı yaşamasına neden oluyor.

Teröristlerin, Hakkari-Çukurca karayolunun Şine köprüsü mevkisini barikat ve patlayıcılarla kapatması nedeniyle taciz ateşi altındaki askeri helikopterle hastaneye ulaştırılan hamile Lahican Kaçar, Hakkari Devlet Hastanesinde sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Halen bebeği ile hastanede tedavisi süren Kaçar, dün gece yaşadıklarını gazetecilerle paylaştı.

Kaçar, Çukurca ilçesine bağlı Akkaya köyünde yaşadığını ve dün akşam saatlerinde sancısının artması üzerine sağlık ekiplerine haber verdiklerini söyledi.

Köye gelen sağlık ekibinin, Çukurca-Hakkari karayolunun kapalı olması nedeniyle kendisini Çukurca Devlet Hastanesine götürdüğünü anlatan Kaçar, "Çukurca'ya gittiğimizde doktorlar müdahale edemediler. Daha sonra askeriyeye haber verdiler. Onlar da helikopter istedi. Yollar kapalı olduğu için helikopter ile Hakkari'ye geldik" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.