Doğu Türkistan'da Müslümanlar kan ağlıyor

Doğu Türkistan'da Müslümanlar kan ağlıyor

Doğu Türkistan Maarif Derneği Genel Başkanı Hidayet Oğuzhan 'Ortadoğu'da bir Filistin var, Uzakdoğu'da da Doğu Türkistan var, Müslümanlar kan ağlıyor' dedi.

Çin'in Doğu Türkistan'da bir süredir devam eden saldırıları ve zulmü İstanbul'da protesto edildi. Sarıyer'deki Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosluğu önünde toplanan Doğu Türkistanlılar ile çok sayıda vatandaş Türkiye ve Doğu Türkistan bayrakları taşıdı, Çin aleyhinde slogan attı. Eylemde Çin, Rusya, İsrail ve ABD bayrakları da yakıldı.
 
UZAKDOĞU'NUN İSRAİL'İ ÇİN'DİR
 
Burada bir konuşma yapan Doğu Türkistan Maarif Derneği Genel Başkanı Hidayet Oğuzhan, Çin'in 28 Temmuz'dan beri Doğu Türkistan'da katliam yaptığını ifade ederek 'Ortadoğu'da bir İsrail varsa, Uzakdoğu'da da bir İsrail var, onun adı da Çin'dir. Ortadoğu'da bir Filistin var, Müslümanlar kan ağlıyor, Uzakdoğu'da da Doğu Türkistan var, Müslümanlar kan ağlıyor' diye konuştu.
 
FELAKET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ
 
Çin'in hava saldırılarında Kaşgar'a bağlı 3 köyü yerle bir ettiğini belirten Oğuzhan, çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı en az 3 bin kişinin hayatını kaybettiği bilgisini aldıklarını söyledi. Oğuzhan, Doğu Türkistan'ın felaket, savaş bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirterek 'İslam âlemi ve Türk dünyası başta olmak üzere tüm dünyanın Çin zulmüne karşı harekete geçmesini bekliyoruz' dedi.
 
İki Uygur daha öldürüldü
 
Çin polisi önceki gün Doğu Türkistan'da iki Uygur Türkü'nü daha öldürdü. Öldürülenlerin üç gün önce ölü bulunan Kaşgar Camii İmamı'nın katilleri oldukları savunuldu. 70 yaşındaki Cuma Tahir, çarşamba günü sabah namazından sonra ölü bulunmuştu. Cesedi caminin havuzunda bulunan İmam Tahir'in işgalçi Çin'in yanında durduğu gerekçesiyle Uygurlar tarafından öldürüldüğü iddia edilmişti.
 
Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.