Doğu Karadeniz'den yapılan ihracatta düşüş

Doğu Karadeniz'den yapılan ihracatta düşüş

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, 2013 yılında gerçekleştirilen ihracatta önceki yıla göre yüzde 3,2 oranında bir düşüş yaşandığını bildirdi.

Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, yetki alanında bulunan Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den 2013 yılında 1 milyar 586 milyon 19 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

Bu ihracatta önceki yıla göre yüzde 3,2'lik bir düşüş yaşandığını ifade eden Gürdoğan, Türkiye'den yapılan 151 milyar 707 milyon dolarlık ihracat içinde Doğu Karadeniz illerinin yüzde 1,04 paya sahip olduğunu, bu iller arasında en yüksek ihracat hacminin 2013 yılında da Trabzon'da gerçekleştirildiğini kaydetti.

Gürdoğan, ülke geneli ihracat sıralamasında 81 il içerisinde Trabzon'un 17'nci sırada yer aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Doğu Karadeniz'in 2013 yılı ihracatı toplam 392 firma tarafından gerçekleştirilmiş olup, bu firmaların da illere göre dağımı Trabzon 216, Rize 89, Artvin 85 ve Gümüşhane 2 firma şeklinde olmuştur. Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerimizden gerçekleşen ihracatın ürün sıralamasında 732 milyon 623 bin dolar tutarında ihracatla fındık ve mamulleri birinci sırayı, 296 milyon 685 bin 250 dolarlık ihracatla yaş meyve sebze ürünleri ikinci sırayı ve 267 milyon 516 bin dolarlık ihracatla madencilik ürünleri üçüncü sırayı aldı."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.