Doğu Karadeniz gölleri MaşAllah dedirtiyor

Doğu Karadeniz gölleri MaşAllah dedirtiyor

Doğu Karadeniz'deki göller, havaların ısınmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistler için vazgeçilmez tabiat alanı olarak ilk sıralarda yer alıyor.

Doğu Karadeniz'deki göller, havaların ısınmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistler için vazgeçilmez tabiat alanı olarak ilk sıralarda yer alıyor.

Uçsuz bucaksız ormanların verdiği bol oksijenli havası, doğal kaynak suları, yemyeşil çayırların arasında bulunan gölleriyle doğa harikası Doğu Karadeniz, her mevsim farklı renk tonlarıyla doğal yaşam imkanı sunuyor.

Tarihi, kültürel ve turistik alanlarıyla dikkati çeken yörede, karlı dağlar arasında yer alan göller adeta büyülüyor. Birbirinden güzel doğa harikası göller, şehir gürültüsünden uzaklaşıp stres atmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor.

Ordu

Son yıllarda turizm potansiyelini artıran Ordu'da, valiliğin başlattığı "Hedef Bir Milyon Turist Projesi"nde göller de tanıtımda ön plana çıkıyor.

Türkiye'nin "36'ncı Tabiat Parkı" konumunda olan Gölköy ilçesindeki Ulugöl, şehrin önemli turistik alanları arasında ön sıralarda yer alıyor. 

Giresun

Doğu Karadeniz'de keşfedilmeyi bekleyen turizm cenneti Gölyanı Yaylası, gölü, otantik yayla evleri ve doğal güzelliğiyle dikkati çekiyor.

Yağlıdere ilçesi Yeşilpınar köyü sınırları içerisinde bin 530 metre yükseklikte yer alan gölün etrafını çevreleyen çimenler, sarı ve mor renkteki zifin çiçekleri ile orman gülleri, eşine az rastlanır bir görüntü oluşturuyor. 

Trabzon

Trabzon'da doğanın tadına varılabilecek ender güzelliklerden Uzungöl, turistlerce en fazla rağbet gören yerlerin başında geliyor.

Kent merkezine 99, Çaykara ilçesine 19 kilometre mesafede, deniz seviyesinden bin 90 metre yükseklikteki Uzungöl, her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin büyük çoğunluğu dik yamaçları, muhteşem orman örtüsü, temiz havası, dere ve gölüyle doğa harikası yeri ziyaret etmeden dönmüyor. 

Rize

Doğu Karadeniz'i ziyaret eden doğa tutkunları, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Verçenik Yaylası ve çevresindeki göllerin eşsiz manzarasında yürüyüş yapma imkanı buluyor.

Kaçkar Dağları'ndaki yayla ve göllere ilgi her geçen yıl artıyor. Doğal güzelliğiyle dikkati çeken Verçenik Dağı'nın çevresinde irili ufaklı çok sayıda göl bulunuyor. Verçenik Gölü'nün yanı sıra Buzlu Göl, Adalı Göl, Kara göller, Kapılı göller, Atmeydanı, Tatos, Sarinçof ve Çermeşk gölleri bunların arasında en çok bilinenleri.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.