Doğu buz tuttu

Doğu buz tuttu

Kar yağışının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 16 dereceyle Kars'ta kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz'den gelen alçak basınç sisteminin etkisi altındaki bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.
Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 16, Ardahan'da 12, Bitlis, Muş ve Ağrı'da 10, Van ve Erzurum'da 5, Iğdır'da 2, Hakkari'de 1, Erzincan'da sıfır derece ölçüldü.
Günün en yüksek hava sıcaklığının da Iğdır'da 7, Van'da 6, Hakkari'de 5, Bitlis ve Erzincan'da 2, sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Kars'ta 1, Muş ve Ağrı'da 5, Ardahan'da 8 derece olması bekleniyor.
Kar kalınlıkları ise Bitlis'te 58, Muş'ta 18, Ağrı'da 17, Ardahan'da 16, Erzurum'da 12, Hakkari'de 10, Van'da 7, Erzincan'da 4, Kars'ta 3, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 80 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 75, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 48, Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 12, ve Kop Dağı'nda 54 santimetre ölçüldü.
Yetkililer, buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.
Aşağı Toklu Şelalesi dondu
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde çeşmelerin yanı sıra dereler ve akarsular buzla kaplandı. İlçeye bağlı Aşağı Toklu köyündeki Aşağı Toklu Şelalesi dondu. Yaklaşık 12 metre yükseklikten akan şelalenin buzla kaplı görüntüsü, fotoğraf sanatçılarının yanı sıra ilçeye gelen misafirlerin de ilgi odağı oldu.
Yöre halkından Kayhan Kuş, kış aylarında şelalenin buzla kaplandığını ve 5 ay boyunca bu şekilde kaldığını söyledi.
Şelalenin kışın donmuş şekilde daha ilgi çektiğini, bu yıl kışın çetin geçmesinden dolayı buzların kalınlığının daha fazla olduğunu ifade eden Kuş, "Fotoğrafseverler için çok güzel bir manzara, çekmek isteyenler gelip çekebilir. Sabah saatlerinde daha güzel oluyor, gerçekten görülmeye değer bir yer" diye konuştu.
Ayrıca, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Acısu deresi de tamamen dondu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.