Doğu Anadolu Sibirya gibi

Doğu Anadolu Sibirya gibi

Doğu Anadolu bölgesi Sibirya soğuklarının etkisi altına girdi. Bazı yerlerde hava sıcaklığı eksi 20 dereceye kadar düştü. Ardahan’da nehir dondu, bölge geneline don uyarısı yapıldı.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde soğuk hava etkisini sürdürüyor. Kar yağışının etkili olduğu bölge Sibirya yüksek basıncının altına girdi.  Hava sıcaklığı bazı bölgelerde sıfırın altına düştü. Gecenin en düşük sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 20, Kars’ta 11, Ağrı’da 5, Erzurum’da ise 1 olarak ölçüldü.
 
KURA NEHRİ DONDU
 
Soğuk hava nedeniyle Ardahan şehir merkezinden geçen Kura Nehri’nin üzeri tamamen buzla kaplandı. Doğu Anadolu Bölgesi’nin Van Gölü’nden sonra ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü’nün yüzeyi de buz tutmaya başladı. Ağaçlarda ve bina çatılarında buz sarkıtları oluştu. Ev iş yeri ve arabaların camları buz tuttu. Bazı çalışmayan arabalara takviye akülerle çalıştırıldı. Soğuk hava yaban hayatı da menfi etkiledi. Yiyecek bulmakta zorlanan serçelerin ekmek kavgası ilginç görüntü oluşturdu. Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, alçak basınç merkezinin etkisinde olan bölgede, havanın parçalı çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 
 
BÖLGEYE DON UYARISI
 
Rüzgarın batıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Meteoroloji, tüm bölge için don uyarısı da yaptı. Öte yandan kar kalınlıkları Kars’ta 4, Ardahan’da 17, Kars’da 16, Erzurum’daki Konaklı Kayak Merkezi’nde 20, Kop Dağı’nda  22 santimetreye ulaştı.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.