Doğu Anadolu buz kesti

Doğu Anadolu buz kesti

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceyle Ağrı'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sistemi etkisi altında olan bölge genelinde havanın az bulutlu ve açık, zaman zaman parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Öğle saatlerinden sonra Erzincan ve çevresinde sağanak yağış, Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta ise sabah ve akşam saatlerinde buzlanma ve don olayıyla pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere, Ağrı'da 15, Ardahan'da 14, Kars'ta 13, Erzurum'da 8, Erzincan'da 4, Van, Bitlis ve Muş'ta 3, Iğdır'da 2, Hakkari'de 0 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Erzincan'da 18, Iğdır'da 16, Hakkari'de 14, Van'da 11, Muş'ta 9, Bitlis'te 7, Erzurum'da 6, Kars'ta 4, Ardahan'da 3, Ağrı'da 2 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları, Bitlis'te 65, Ağrı'da 30, Erzurum'da 13, Kars'ta 2, Ardahan'da 1, Erzurum'daki Konaklı Kayak Merkezi'nde 95 ve Palandöken Kayak Merkezi'nde 90, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 80, Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 72, Kop Dağı'nda 46 santimetre ölçüldü.

Ayrıca buzlanma, don, sis ve pus hadiseleriyle yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.