Doğalgaz kullanımı, kömür ve tüpe göre yüzde 53 daha karlı

Doğalgaz kullanımı, kömür ve tüpe göre yüzde 53 daha karlı

Kayseri’de doğalgaz tedarikçisi Kayserigaz’ın Genel Müdür Yardımcısı Adem Dinçay, 5 kişilik bir evde ısınma, mutfak ve sıcak su temininde doğalgaz kullanılmasının, kömüre ve tüpe göre yüzde 53 daha karlı olduğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ölçümlerine göre, Kayseri il merkezi, havası kirli 60 il arasından orta sıralarda yer alıyor. Valilik, belediye ve Kayserigaz, kirliliğin azaltılması için çeşitli faaliyetlerde bulunuyor. Bu kapsamda Kayserigaz, doğalgaz kullanımını arttırmak için çalışma başlattı. Bilinçli tüketici yetiştirmek amacıyla oluşturulan doğalgaz eğitim evinde öğrenci ve büyükler bilgilendiriliyor. Doğalgazı verimli ve daha tasarruflu kullanma yöntemleri anlatılıyor.

Kayserigaz Genel Müdür Yardımcısı Adem Dinçay, doğalgaz kullanan bir aile ile kullanmayan arasında yapılan bir araştırmayı paylaştı. Isınma, mutfak ve sıcak su ihtiyacını doğalgazdan sağlayan 5 kişilik bir ailenin, yıllık yakıt giderinin ortalama bin 617 lira olduğunu belirten Dinçay, aynı ailenin kömür ve tüp tüketiminin ise 3 bin 45 lira civarında olduğunu söyledi. Dinçay, “Doğalgaz, kömür ve LPG giderlerini karşılaştırdığımızda yüzde 53’lük dikkat çeken bir kar söz konusudur. Yaklaşık 3 bin 500 lira olan sobalı bir evin doğalgaz dönüşüm maliyeti ise 2 yıllık doğalgaz kullanımıyla geri dönüyor.” dedi. Kayserigaz olarak, il merkezinde imarlı alanların yüzde 98’inin doğalgaz altyapısının tamamlandığını anlatan Dinçay, Develi ve İncesu ilçelerinde de altyapı çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Genel Müdür Yardımcısı Adem Dinçay, enerji tasarrufu ve faturaların düşürülmesinin püf noktaları hakkında da bilgi verdi. Elektrikli cihazların A sınıfı olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Dinçay, kalorifer peteklerinin önünün eşyalarla kapatılmaması, bina yalıtımı, pencere ve kapıların izolasyonu, kombi baca temizliği ve menfezlerin her zaman açık olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Bazı müteahhitlerin, zamanında yetiştiremedikleri işler nedeniyle doğalgaz aboneliği gecikmelerinde Kayserigaz’ı adres göstermeleriyle ilgili olarak Dinçay, “Kurum olarak verdiğimiz her hizmetin belli bir süresi var. Proje onayı ve gaz açma işlemlerini en fazla 1 ya da 2 gün içinde sonuçlandırıyoruz. İsteyenlere de telefon, yüz yüze ya da sosyal ağlar üzerinden bilgi veriyoruz.” dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.