Doğalgaz faturasını yüzde 30 düşüren formül

Doğalgaz faturasını yüzde 30 düşüren formül

Çocukluğunda İsviçre’ye giden ve üniversite eğitimini orada bilgisayar teknolojileri üzerinde tamamlayan girişimci Ahmet Şahbaz, doğalgaz faturalarının yükünü ortadan kaldıracak ürün geliştirdi.

Seramik ve camlı ısıtıcı denilen akıllı ürünlerle ev ısıtması sağladıklarını söyleyen Termowell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahbaz, “Ürünümüz elektrikle çalışıyor. Ancak odadaki ısıya göre kendini kapatıp açıyor. Ve elektrik tüketimi epey az. Yüzde 30 ila yüzde 60 arasında daha az yakıt ücreti ödeme imkanı sunuyoruz. Ekonomik, ekolojik ve biyolojik, her yönüyle tasarruflu.” dedi. Ürünün suyu, gazı, tüpü, deposu, bağımlılığı bulunmadığını belirten Şahbaz, “Sadece kabloyu fişe takmanız yeterli. Taşınabiliyor. İstediğiniz yere uygulayabilirsiniz.” diyor. Cam ısıtıcılar, estetik bir görüntüye sahip olmakla birlikte, resimli de kullanılabiliyor. Bir takımın amblemi, futbolcularının resimleri yahut bir manzara resmiyle bezenmiş camlı ısıtıcılarla, evlerde doğalgaz, soba veya elektrikli ısıtıcıları yer değiştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Şahbaz, şimdilik ürünü Türkiye’ye tanıtmayla meşgul. Anadolu Yakası’nda bir showroom açan ve ilk kez 26. Uluslararası Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı CeramichTech’e katılan Şahbaz, gördükleri ilginin ümit verici olduğunu söylüyor. Şu an İstanbul Anadolu Yakası’nda bir üretim atölyesi de kurdukları bilgisini veren Şahbaz, fuarda sadece mekan ısıtıcıları değil, ayak ısıtıcıları ve bio saunalarınında ilgi odağı olduğunu belirtti. Şirket, fiyatı 8 ila 15 bin lira arasında değişen ön ısıtma süresi klasiklere kıyasla yarı yarıya daha kısa süren (20 dakika) bio saunalarda da yüzde 80 daha az enerji vaat ediyor. D vitamini de ihtiva eden biosaunaların kurulumu ise 1 saatte bitiyor. Bu süre klasik saunalarda 3-4 gün arasında değişiyor. 180 liraya satılan ayak ısıtıcısının da klasiklerden 33 kat daha az enerji harcadığı bilgisini veren Şahbaz, “Bu sebeple gençler, annelerine, babalarına, dedelerine, nenelerine bu kıymetli hediyeleri alabilirler.” diyor. Bu sene güneş panelini de ürün gamına ekleyen şirket özellikle arıcılıkla uğraşanlara, köylerde yaşayanlara güneş enerjisi ile elektriği bedava getirebileceklerini söylüyor.

Sahbaz, “Güneş enerji panelini değil, sistemini satıyoruz. 2 bin lira civarında bir fiyatı var ve sahibine güneş ısısını direkt elektriğe dönüştürme imkanı sunuyor. Bu cihazın gücüne göre aydınlatan, beyaz eşyaların elektriğini sağlamaya, elektrikten uzak yerde matkap çalıştırmaya kadar birçok alanda kullanılabilir.” diyor.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.