Doğalgaz arz güvenliğine 200 milyon liralık yatırım

Doğalgaz arz güvenliğine 200 milyon liralık yatırım

BOTAŞ, doğudaki arz kaynaklarından alınan doğalgazın talep noktalarına iletim hizmetlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması için yeni boru hattı inşa edecek.

BOTAŞ, doğalgaz tedariği ve kaynak çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaların yanında yeni yatırımlarla arz ve iletim altyapısını da güçlendiriyor.

Şirket, bu çabalar kapsamında doğudaki arz kaynaklarından alınan doğalgazın batıdaki ve güneybatıdaki talep noktalarına iletim hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve sistem güvenliğinin sağlanması için yeni bir boru hattıyla iletim sistemini güçlendirecek.

Mersin-Karaman (Ayrancı) Doğalgaz Boru Hattı, mevcut Gaziantep-Adana-Mersin Doğalgaz Boru Hattı'nın sonunda, Mersin şehir merkezinin yaklaşık 10 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Mersin Pig İstasyonu'ndan çıkış alacak, Karaman'daki Ayrancı Pig İstasyonu ve take-off vanasıyla son bulacak.

Hat, Mersin'in Akdeniz, Toroslar ve Erdemli ilçeleri ile Karaman'ın Ayrancı ilçesinden geçecek ve yaklaşık 138 kilometre uzunluğunda olacak. 

Boru hattında doğalgaz boruları, hat vanaları, pig istasyonları ve basınç düşürme ve ölçüm istasyonları gibi birimler kullanılacak. 

Hattın inşası sırasında hatla kesişen yüzeysel su kaynakları (nehir, dere ve benzeri) karayolu, demiryolu gibi alanlardan boru hattının geçirilmesi için beton blok kullanımı, kum yataklanması ve plastik koruyucularla zemin emniyeti sağlanacak.

Projenin inşaat aşamasında 200, işletme aşamasında ise 10 kişinin çalıştırılması planlanıyor.

Projenin, çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararının alması durumunda, yaklaşık 30 ay içerisinde tamamlanması ve doğalgaz akışının başlaması öngörülüyor. İşletmeye alındıktan sonra hattın bakım ve kontrol işleri BOTAŞ tarafından yapılacak. 

Mersin-Karaman (Ayrancı) Doğalgaz Boru Hattı'nın inşası için 200 milyon liralık kaynak kullanılacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.