Doğal hayat hastalığa tokat

Doğal hayat hastalığa tokat

Hastalıklardan korunmak ve şifa bulmak için ilaçlara servet harcamaya gerek yok. Uzmanlar, doğal beslenme tarzının her derde deva olduğunu vurgulayarak, mucize gıdaları anlatıyor

Her hastalığın kendine has bir beslenme tarzı olduğu belirtiliyor. Sağlığa kavuşmanın ve rahatsızlıklardan korunmanın yolu ise mucize gıdalardan geçiyor. Londra Üniversitesi bilim adamları doğanın adeta bir eczane olduğunu belirterek, hastalıklara iyi gelen yiyecekleri bir bir sıralıyor... 

KANSER: 
Kayısı: Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir. Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere karşı koruyucu etki gösterir. Lifli olduğu için bağırsakları koruyucudur. 
Lahana: Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen karoten içerir. 
Havuç: Tam 40 araştırma havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koyuyor. Bunun temel nedeni ise betakaroten, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından zengin olmasından kaynaklıyor.
İncir: Potasyum, demir ve kalsiyum içerir. Sindirim sistemine yardımcı olur. Eski çağlarda kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılan incir, modern tıp tarafından da kansere karşı koruyucu olarak öneriliyor. 
Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum içerir. Lifli özelliği kandaki kolesterol oranını düşürür, şeker ve kalp hastaları için yararlıdır. 
Şeftali: Kansere ve kalp krizine karşı koruyucu olan betakaroten içerir. 

ÇÖLYAK HASTALIĞI: 
Kestane: Önemli bir enerji kaynağıdır. Kolayca sindirilebilir. Çölyak hastaları için buğday içermeyen un kaynağı olabilir. E ve B6 vitaminleri içerir. Yağ oranları düşüktür. 

TİROİD: 
Midye: Omega-3 yağı açısınıdan zengindir. İçerdiği selenyum minerali tiroit bezlerinin normal işleyişi için gereklidir. 

FELÇ: 
Turunçgiller: C vitamini zengini turunçgiller içerdikleri flavonoid adlı antioksidanlar sayesinde atardamarların, kalbin zarar görmesini önlüyor. Portakal içerdiği folik asit, kalp dostu potasyum ve kalsiyum sayesinde sağlıklı alyuvar hücrelerinin çoğalmasına neden oluyor.
Hamsi: Kolesterolü düşüren ve kan pıhtılaşmasını önleyen Omega-3 bol bol var. ÖDEM:
Kuş üzümü: 100 gramı günlük C vitamini ihtiyacının tam 3 katını karşılar. Antibakteriyel ve yanmayı önleyici etkileri vardır. Zengin potasyum ve düşük tuz içeriği, dehidratasyonu olanlar için önemli bir doğal ilaçtır. 
Kabak: 100 gram kabak günlük folik asit ihtiyacının 4'te birini karşılar. Yüksek orandaki potasyum sıvı-tuz dengesini sağlar.

SİSTİT: 
Kuşkonmaz: Folik asit, C ve E vitaminleri içerir. Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar. Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır, destekler. 

BAĞIRSAK SORUNLARI: 
Elma: Protein, vitamin ve doğal kimyasallar sayesinde sindirime yardımcı olur. Bağırsak sorunları çeken kişiler için dengeleyici ve normalleştirici besin olarak nitelenirler. 

KANSIZLIK: 
Hurma: Hurmalar yüksek oranda demir içerir. Besin değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdırlar. Doğal müshil etkisine sahiptir.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.