Doğal güzellikler bisikletle tanıtılacak

Doğal güzellikler bisikletle tanıtılacak

Bünyesinde barındırdığı doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve kültürel dokusu ile ünlü Muğla'nın Ula ilçesinde 1930'lu yıllardar bu yana hemen hemen herkesin günlük yaşamda ulaşım aracı olarak kullandığı bisiklet, hazırlanan proje ile kentin turizm alanı

1930 yıllardan itibaren halkın günlük yaşamda ulaşım aracı olarak kullandığı bisiklet, Ula Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile bölgedeki doğal güzellikler, tarihi yapılar ve kültürel dokunun tanıtımında da kullanılacak.

Okula giden öğrenci, pazara çıkan ev hanım, işe giden memur, esnaf ve camiye giden yaşlılar, 5 bin 700 nüfuslu Ula ilçesinde ulaşım aracı olarak bisikleti kullanıyor.

Ula'da, gelen ziyaretçi sayısını ve turizmden aldığı payı artırmak, doğal kaynakları değerlendirerek amacıyla "Ula Göleti Çevre Düzenlemesi Bisiklet ve Yaya Yolları Projesi" hazırlandı. Proje ile 27 yıldır bakir halde bulunan Ula Göleti'nin turizme katkı sağlaması ve bisikletin bölgenin tanıtımında kullanılması amaçlanıyor.

Ula Belediyesi tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından kabul edilen 1 milyon 324 bin lira bütçeli projeye, ajans 646 bin lira kaynak sağladı. Proje kapsamında çalışmalar da başladı.

Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, GEKA'nın Alternatif Turizm Mali Destek Programı'na yönelik bir proje hazırladıklarını, projenin kabul edildiğini söyledi.

5 bin 700 nüfusu olan Ula'da 5 bin bisiklet var

Proje ekibi olarak Ajans yetkilileriyle protokol imzaladıklarını ifade eden Şenkal, "Ula, bisikletle 1930'lu yılların sonunda tanışmış. Daha sonra halkın yaşam tarzı haline gelmiş. Kentimizde bisiklet spor yapmak amacıyla değil, günlük yaşamda kullanılır. 5 bin 700 nüfusu olan Ula'da 2012 yılında yaptığımız sayıma göre 5 bin bisiklet bulunuyor" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.