'Dizi izleyecek zamanı Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını okumaya da ayırın'

'Dizi izleyecek zamanı Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını okumaya da ayırın'

Aktif Gönüllüler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (AKTİFDER) Halil Efendi Sosyal Tesisleri’nde organize edilen Peygamber Efendimiz'i (sas) anlatan program büyük ilgi gördü.

Sedat Yılmaz'ın haberi:

Konuşmasında duygusal anlar yaşayan TV programcısı Ahmet Bozkuş, seyircileri de duygulandırdı. Şiirleriyle Efendimiz'i (sas) anlatan Bozkuş, "Bir dizi izleyecek kadar zamanı Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını okumaya da ayırın." diyerek, zamanı iyi kullanmaya vurgu yaptı.

AKTİFDER’in kuruluşundan günümüze faaliyetleri slayt eşliğinde katılımcılara sunuldu. Afrika ülkelerinden olup Samsun 19 Mayıs Fakültesi’nde değişik branşlarda okuyan üç öğrencinin (Muhammed Cuma, Ebubekir Ceye ve İbrahim Gabata) Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda öğrenciler, daha sonra kendi memleketlerinden bahsetti. Türkiye’nin çok güzel olduğunu, insanların çok sıcak ve yardımseverliğinden bahseden öğrenciler, AKTİFDER’in organize ettiği programda herkese Türkiye’de gördükleri bu yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

Ardından Kimse Yok Mu Derneği’nin faaliyetleri yine slayt eşliğinde anlatıldı. Daha sonra Kimse Yok Mu Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay, Kimse Yok Mu Derneği ile ilgili çalışmalarını anlattı. Yakın zamanda başlattıkları un yardımı kampanyasına Ünyelilerin de Kimse Yok Mu Ordu Şubesi tarafından dahil olabileceğini söyleyen Başbay; gıda, battaniye türünde yardımların devam ettiğine değindi.

Başbay, Kimse Yok Mu Derneği hakkında yakın zamanda ulusal bir gazetenin yalan, yanlış, mesnetsiz bir haber yaparak derneğe karşı karalama kampanyasının da sürdüğüne dikkat çekerek, “Allah’ın davasına çamur atılmaz. Biz kendimiz için bir şeyler yapmıyor. Ticaret yapmıyoruz ki cebimize giren artsın. Ama Allah bu ya işte bir sonra da yapılan bu yalan yanlış haberler yalanlandı. Biz Allah yolunda iş yapıyoruz. Oradaki yapılan yarımları yapılmamış gibi göstermek, derneğe çamur atmak, derneğe gönüllü olarak yardımda bulunanları töhmet altında bırakmak Allah’ın davasına aykırı iş yapmaktır. Bu kirli oyunlara gelmeyiniz.” diyerek yapılan yalan haberlerin derneğe gönül verenleri karalama kampanyası olduğuna değindi.

BOZKUŞ: HEPİMİZ O’NU (SAS) OKUYALIM

Ardından, Samanyolu Televizyonu’nda oyunculuk, sunuculuk ve radyoculuk yapan, özellikle Ramazan aylarında Eyüp Sultan Camii önünde iftar vaktinde program sunan Ahmet Bozkuş sahnede yerini aldı. Başta esprili bir giriş yapan Bozkuş, daha sonra Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını, yaşantısını öğrenmenin faydalarına dikkatleri çekti. Peygamber Efendimiz'in (sas) merhametinden bahseden Bozkuş, “Bazen öyle oluyor ki ceviz kabuğunu doldurmayacak şeylerle ailemizi, yakınlarımızı ve çevremizdekileri kırıyoruz. Günümüzde hırs, öfke ve anlık takıntılarımıza yapılmayan kötülük neredeyse yok gibi. O Peygamber (sas) ki affı bol olan, Efendimiz'in (sas) amcasını öldüren Vahşi’yi affetmiş, bize ne oluyor Allah aşkına. Vahşi utancından, mahcubutiyetinden Efendimiz'in (sas) karşısına gelemiyor. Ve onu Efendimiz (sas) bir mektup yazarak yanına gelmesini istiyor. Vahşi, 'İşlemediğim günah yok ya Rasullullah (sas), bunların üstüne bir de amcanı öldürdüm. Nasıl senin huzuruna çıkarım diyor. Bize ne oluyor Allah aşkına. Hayatında baba gibi çok değerli bir sözcüğü kullanamayan, daha 6 yaşında iken annesini, ardından dedesini kaybeden, hayatında aile büyüklerinden hep yoksun kalan Efendimiz (sas) hayatını lütfen okuyalım. Bakın, Allah onlardan razı olsun ki herkes O’nu (sas) okuyor diye kaybedeni olmayan bir kampanya düzenledi. O'nu (sas) okuyalım, zaten bütün sorunlarımıza bulacağımız cevap O’nun (sas) hayatında var.” şeklinde konuşarak, Peygamber Efendimiz'in (sas) bağışlaması gözlerde yaş oldu.

Konuşmasında duygusal anlar yaşayan Bozkuş, seyircilerini de duygulandırdı. Şiirleriyle Efendimiz'i (sas) anlatan Bozkuş, "Bir dizi izleyecek kadar zamanı Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını okumaya da ayırın." diyerek, zamanı iyi kullanmaya vurgu yaptı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.