Diyarbakırlı aile: UNESCO'yu bilmem evimden çıkmam

Diyarbakırlı aile: UNESCO'yu bilmem evimden çıkmam

Diyarbakır surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine girdi. Karar Diyarbakır'da sevinçle karşılanırken yıllardır surlarda evleri bulunan aileler tepkili. El Cezire'nin haberine göre Saraykapı bölg

Diyarbakır surları ve Hevsel Bahçeleri UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesine girdi. Karar Diyarbakır'da sevinçle karşılanırken yıllardır surlarda evleri bulunan aileler tepkili. 

El Cezire'nin haberine göre Saraykapı bölgesinde surların içinde tek göz bir odada yaşayan Kara ailesi kendilerinin atılmasıyla sonuçlanacak gelişmeden rahatsızlar. Nazima Kara 30 yıldan beri oturdukları evden çıkarılmaları durumunda yeni bir ev isteyeceklerini söyledi.

sur-ev-1-001.jpg

Kara, “Otuz yıldır kocam Süleyman ve dokuz çocuğumla burada yaşadık. Çocuklarım evlendi. Şimdi iki kızım var, bekâr, yanımızda. Evimizi yıka yıka bir oda bıraktı belediye. Şimdi yan yana uzanıp yatıyoruz. Bir küçük tuvaletimiz var, banyo olarak kullanıyoruz aynı zamanda. Şimdi diyorsun ki UNESCO bunu da alacak öyle mi? UNESCO'yu tanımam evimden de çıkmam. Güzellikle olsun istiyorlarsa temiz güzel bir ev versinler öyle çıkarım. Biz de memnun değiliz buradan. Yılan çıkıyor, akrep çıkıyor, fare çıkıyor. Çaresiz olmasak burada kalır mıyız?” dedi.

dunyabulteni

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.