Diyarbakır'ın Marmaray’ı: Şehitlik-Bağlar expres!

Diyarbakır'da yaşamayan konuya biraz yabancı kalsa da şayet birgün yolunuz buraya düşerse istediğiniz mekana en hızlı ulaştıran Şehitlik-Bağlar dolmuşlarını, arkadaşım Mustafa Nacir ile beraber size anlatalım.

Hayat size artık monoton mu geliyor? Hayatınızda yeni bir heyecan mı arıyorsunuz? Maceralar peşinde sürüklenmek mi istiyorsunuz? Dolu gelen otobüsler sizi almıyor mu? Okula geç mi kaldınız? Hocanız derse geç gelenleri almıyor mu yoksa? O halde ‘Şehitlik Bağlar Expres’le tanışmanın tam vakti gelmiş demektir…

Marmaray günde 1 milyon yolcu taşıyorsa; Şehitlik-Bağlar da 1 milyonu aşkın Diyarbakır halkını her gün istediği yere dakikalar içerisinde ulaştıran bir vasıtadır. Ayrıca Marmaray’dan farkı elektrik kesilse de çalışabiliyor!

-Eğer bu dünyada ‘dolmuş’ sıfatını hak eden bir varlık varsa o da ‘Şehitlik Bağlar Expres’tir.

-Bu dolmuşa bindiğinizde iki eliniz de doluysa bir yere tutunmayı dert etmeyin. Çünkü düşmenize yetecek boşluğu asla bulamayacaksınız!

-Derse geç kalanların; hastanede, postanede, Bağlar’da en ucuz tatlıların satıldığı pastanede randevusu olanların buluştuğu tek adrestir ‘Şehitlik Bağlar Expres’.

-Sınava yetişmek için taksi arayıp kaybedeceğiniz süre içinde sizi okula yetiştirme garantisi veren tek vasıtadır ‘Şehitlik Bağlar Expres’.

-O kadar hızlı hizmet veriyor ki; Diyarbakır şehrine hızlı raylı sistemlerin hala gelmemesinin yegane sebebini oluşturuyor ‘Şehitlik Bağlar Expres’.

Şoförlerin Maharetleri;

-Dünyanın en maharetli şoförleridir onlar. Aynı anda hem sigara içen, hem çay içen, hem küfür eden hem paralel şeritlerde seyahat eden şoförlerle camdan uzattığı kafasıyla iletişim kurabilen kabiliyete sahiptirler.

-Şoförlerin güvenliği maksimum seviyede tutulur. Belki emniyet kemeri takmazlar ama zor zamanlar için sakladıkları ‘levye’ en yakın yol arkadaşlarıdır şoförlerin.

-Yürekleri sevgi dolu olsa da bu yürekte ve bu dolmuşta Yurt’a giden öğrencilere yer yoktur. Çünkü üç yurt öğrencisi (tanesi 50 kuruştan) ancak bir tam eder dolmuşçular dünyasında.

Yolculuğun dezavantajları;

Vardır her gülün bir dikeni… Avantajlarını sayarak bitiremeyeceğimiz bu yolculukta bir takım tehlikeler de sizi beklemektedir;

-Öğrenciler olarak 1,5 TL verdiğiniz zaman para üstü olan 25 kuruşu alacağınızı düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. (her zaman yanınızda müstakil 25 kuruş taşımanız önerilmektedir)

-Hiçbir zaman istediğiniz yerde inemezsiniz. Mesela siz Üç Yol’da inmek istersiniz ama kendinizi dört yolda bulursunuz. (Her ihtimale karşı bir durak öncesinden şoföre belirtiniz)

-İneceğiniz zaman durak gözeten şoför, yolcu alacağı zaman dur durak nedir bilmez. Ona her yer durak görünür.

-Arabesk şarkılarıyla kendinden geçersin,hayattan soğursun.(Allahtan yolculuk kısa sürüyor.) Hele birde ünlü bir arabesk sanatçısı ölmüşse, o gün vitesler yarıya iner.

-Bu yolda o kadar ‘şehit’ verilmiştir ki yeni bir şehitlik yapılması dahi gündemdedir. Dolmuşa binmeden önce vasiyetinizi yazıp sevdiklerinizle vedalaşmanız önerilmektedir.

Twitter @alierdem_

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum